Ker jeklena platišča na našem vozilu ne izgledajo ravno najbolj privlačno, je treba za to najti dobro rešitev. Odlična izbira so zagotovo okrasni pokrovi oziroma pokrovi platišč. Pogovorno jim neredko pravimo kar radkape. Z njimi lahko na zelo hiter ter preprost način polepšamo videz vozila.

Slabo izbrani pokrovi za platišča so praviloma hitro opraskani, počeni ali pa se pričnejo lomiti. To pa je še manj privlačno, kot če jih sploh ne bi bilo pritrjenih na jeklena platišča. Zlasti zato je pri nakupu novih okrasnih pokrovov za vozilo še toliko bolje paziti ne samo na izgled, temveč tudi na kakovost oziroma trpežnost.

Ključna naloga okrasnih pokrovov na avtomobilih

Pokrovi platišč so v prvi vrsti namenjeni temu, da se ne poškodujejo jeklena platišča ter da kolesne vijake učinkovito zaščitimo pred vso umazanijo. Pokrovi svojo funkcijo veliko bolje opravljajo, če so primerno in dosledno vzdrževani. Redno čiščenje in izpiranje soli v zimskih časih je ključnega pomena za dovolj učinkovito delovanje.

Avtomobilski pokrovi platišč
Okrasni pokrovi platišč

Vsekakor pa so okrasni pokrovi namenjeni tudi temu, da je vozilo lepšega videza. Na trgu lahko izbirate med bogato ponudbo okrasnih pokrovov za avto. Na voljo vam je veliko različnih oblik, a pomembno je, da se izbrani okrasni pokrov odlično poda na vaše vozilo. Če boste na kakovosten izbrani okrasni pokrov dobro pazili, je njegova življenjska doba lahko izjemno dolga.

Preberite si še naslednji članek: Tepih prikrojen meram našega vozila

Tekstilni tepihi za avto ne drsijo, saj imajo nedrsečo podlogo in številne tipske pritrdilne sisteme, ki fiksirajo preprogo v vašem vozilu.

Nameščanje okrasnih pokrovov na platišča

Pokrovi platišč so za nameščanje na srečo izjemno preprosti. Plastika je namreč izjemno prožen material in posledično je nameščanje platišč še toliko bolj enostavno. Pokrove nameščamo in snemamo kjer koli in kadar koli želimo. Zavedati pa se morate, da so lastnosti novih okrasnih pokrovov povsem drugačne kot tistih, ki so že nekaj časa pritrjeni na avto.

https://www.youtube.com/watch?v=pYvMWdO7w64
Video: Kako namestimo okrasne pokrove platišč

Plastika se glede na vremenske pogoje spreminja. Mokrota, UV žarki ter še druge kemijske spremembe jo namreč hitro uničujejo. Ravno zaradi tega se okrasni pokrovi čez čas ne bodo mogli več tako preprosto in hitro nameščati ali snemati. To je znak, da je čas za nakup novih.

Nakup novih pokrovov za platišča

Če ste ravnokar ugotovili, da vam pokrovi platišč ne služijo več dovolj dobro ter da je čas za nakup novih, ponudbo lahko poiščete kar na spletu. Obiščite prodajalno withcar.si, kjer vas čaka kakovostna in bogata izbira okrasnih pokrovov po najdostopnejši ceni.

Iz iste kategorije: