Meglenke za avto so posebna vrsta luči, za katere je značilen močnejši snop svetlobe. Nameščene so nizko pod žarometi. Njihova naloga je, da omogočajo boljšo osvetljenost cestišča. To je še posebej dobrodošlo, ko je vidljivost slabša. Najpogosteje jej to takrat, ko je na vidiku megla ali slabše vremenske razmere. Meglenke se v grobem delijo na sprednje in zadnje. Za sprednje je značilno, da so bele barve, zadnje pa so močno rdeče barve.

Zadnje meglenke imajo pomembno vlogo

Za zadnje meglenke za avto je značilno, da so serijsko vključene v prav vse avtomobile. Njihova naloga je, da zagotavljajo varnost in tudi boljšo vidljivost. Za sprednje meglenke pa velja, da so mišljene kot dodatna oprema in zato niso serijsko vgrajene.

YouTube video

Ravno zato jih lahko v svoje vozilo vgradimo kar sami ali pa to za nas naredi mehanik. Na ta način lahko poskrbimo za veliko večjo varnost med našo vožnjo.

Kdaj uporabljamo meglenke?

Meglenke za avto pridejo na svoj račun še posebej takrat, ko je vidljivost zaradi megle izjemno slaba. Poseben zakon na našem območju določa, da meglenke uporabimo takrat, kadar je vidljivost zaradi megle manjša od 50 metrov.

Meglenke za avto

Še posebej pogosto je to v jesenskih dneh. Takrat nam meglenke za avto ne le olajšajo našo vožnjo, ampak v veliki meri poskrbijo tudi za našo varnost.

Univerzalni pokrovi platišč

Pokrovi platišč so v prvi vrsti namenjeni temu, da se ne poškodujejo jeklena platišča ter da kolesne vijake učinkovito zaščitimo pred vso umazanijo. Več o pokrovih platišč si lahko preberete v članku Privlačni in kakovostno izbrani pokrovi platišč.

Izbira meglenk naj bo preudarna

Pogosto se vprašamo, kakšne meglenke za avto je najbolje izbrati. Svetujemo vam, da se v prvi vrsti osredotočite najprej na proizvajalca. Od njega je predvsem odvisno, ali bodo meglenke dovolj kakovostne za našo uporabo med vožnjo. Seveda se moramo pri tem ozirati tudi na primerne meglenke za našo znamko in tudi model avtomobila. Pomembne so še nekatere druge lastnosti.

Med njimi mislimo tudi na primeren tip žarnice. Pri izbranem modelu moramo biti pozorni tudi na to, ali je steklo motno ali prozorno. Preveriti moramo še, ali imajo izbrane meglenke za avto kromirano notranjost. Vemo, da so takšne vrste meglenk veliko lepše tudi na zunanji pogled. Tako pripomorejo tudi k še lepšemu videzu našega jeklenega konjička.

Meglenke za avto, pri katerih bomo pozorni na vse omenjeno, bodo zagotovo dovolj kakovostne, da nam bodo služile dolgo časa.

Vetrobranska stekla. Če je poškodba vašega vetrobranskega stekla večja od kovanca za dva evra, je potrebno steklo zamenjati. Preberi več …

Iz iste kategorije: