Če se vam zdi, da lahko za najem stanovanja Ljubljana priskrbi največjo ponudbo, imate po eni strani prav, po drugi pa se motite. Količinsko gledano se res oddaja največ stanovanj v našem glavnem mestu, a če število primerjamo z velikostjo mesta in številom prebivalcev ter nepremičnin, ponudba ni kaj veliko bogatejša kot v drugih krajih po Sloveniji. Prav tako pa je treba vedeti, da ni vsaka ponudba za najem tako dobra, kot se zdi na prvi pogled – mnoga stanovanja so povsem v navzkrižju z željami iskalcev novega doma, saj so stara in potrebna adaptacije, energijsko potratna, brez parkirišča, brez kleti, brez balkona in podobno. To lahko vodi v zelo dolgotrajno iskanje stanovanja za najem, česar si marsikdo ne more privoščiti, zato je najboljša rešitev, da mu pri tem pomaga kakovostna agencija, ki poskrbi za primerno selekcijo in mu tako prihrani čas.


Ljubljana je džungla, kadar gre za najem stanovanja


Kljub temu, da področje nepremičnin in njihovega oddajanja regulirajo zakoni, ni nobenega predpisa, ki bi določal, kakšna stanovanja se lahko oddajajo ali jih razvrščal v kategorije glede na realno kakovost. Včasih se ponujajo tudi stanovanja, ob pogledu na katera si je težko predstavljati, da živimo v civiliziranem svetu, ne pa sredi džungle. Če se odločite, da imate časa in živcev na pretek, potem vas bo v iskanju možnosti za najem stanovanja Ljubljana pošteno namučila – ogledali si boste celo paleto stanovanj, ob katerih ne boste vedeli, ali naj se smejite ali jočete. Kljub temu, da vam bodo lastniki ob klicu na oglas zagotovili, da je stanovanje primerno, bo pogosto realna slika povsem drugačna. Kako se temu izogniti? Naj vam pomaga agencija!

 

YouTube video


Ali vaše želje za najem stanovanja Ljubljana sploh lahko izpolni?

Gotovo velja, da je potrebno pri vsaki stvari sprejemati kompromise, tudi pri najemu stanovanja, vendar se ti ne smejo nanašati na vaše bistvene zahteve. Potrebujete stanovanje, ki bo praktično in v katerem se boste dobro počutili, ne pa zgolj prostor za bivanje, v katerem boste nesrečni. Vsekakor lahko vaše zahteve za najem stanovanja Ljubljana v celoti zadovolji, vendar bo iskanje pravega razmerja med kakovostjo in ceno pogosto terjalo veliko dela in časa.

Ne iščite stanovanja brez pomoči. Obrnite se na agencijo, ki naj vas obvešča o ponudbi, ki je primerna za vas. Kadar se z agencijo za najem stanovanja sklene dobro sodelovanje, se vedno določi, kje iščete stanovanje, saj je Ljubljana za naše razmere veliko mesto, prav tako pa tudi, kakšno mora biti. Tako boste obveščeni o ponudbi v četrtni skupnosti, ki vam ustreza, ter se boste odpravili na ogled zgolj tistih stanovanj, ki nimajo za vas bistvenih pomanjkljivosti. Razmisliti velja o oddaljenosti stanovanja od službe, šole ali vrtca, javnega prevoza, nakupovalnega središča ali tržnice, mestnih zelenih oaz, obvoznice oziroma avtoceste in podobno. Prav tako je pomembno določiti, ali vas za najem stanovanja Ljubljana zanima dolgoročno, ali zgolj za krajši čas. Ne pozabite jasno določiti, da boste sprejeli le stanovanje, ki ima klet, balkon, parkirišče, je v stavbi z dvigalom, ima vrt in podobno.

Če pa boste potrebovali najem avtomobila pa si preberite članek na to temo.

Iz iste kategorije: