Skoraj vsaka družina v Sloveniji ima v lastni najmanj en avtomobil, nekatere pa celo dva. A še vedno se znajdemo v zagati, ko dobimo obiske iz tujine, ki k nam priletijo z letalom ali pridejo z vlakom. Kako jim nuditi ustrezen prevoz. Prebivališče se zlahka najde na domačem kavču, a pri prevozu se zatakne, saj Slovenija nima dobro urejenega sistema javnega potniškega prometa. Vožnja z avtobusi ali vlaki je lahko zamudna, pa tudi draga. Z avtobusom ali vlakom si zelo nefleksibilen in težko prideš do točno določene točke. Taksiji v Sloveniji so izjemno dragi in sploh ne pridejo v poštev, razen po kakšnem izmed večjih mest. Najboljša izbira je najem avtomobila.

YouTube video

Cenovno ugoden in praktičen najem avtomobila

Kot dobre možnosti za prevoz po turističnih znamenitostih Slovenije smo že izključili vlak, avtobus in taksi. Za športne tipe turistov lahko v Sloveniji daleč prideš tudi s kolesom, a tu je že bolj vprašljivo udobje in varnost. Nosilci za kolesa vam pridejo zelo prav, če se želite do določene destinacije pripeljati z avtomobilom, od tam naprej pa s kolesom. Zato je najboljša izbira prav najem avtomobila. Avtomobil na izposojo je praktičen, saj se lahko sam pripelješ do točno določene destinacije ali točke. Načeloma s parkiranjem avtomobila tudi ni večjih težav pri nas.

Potrebno so le dobre vozniške veščine in nekaj iznajdljivosti, saj so označbe na naših cestah včasih tudi malo dvomljive. Predvsem pa so privlačne tudi cene, saj avtomobil lahko najamemo po dnevih, tednih ali celo mesecih in ga dejansko plačamo po porabi. Poleg tega se tudi stroški porazdelijo med vse potnike v vozilu, na primer če potujemo s skupino prijateljev.

Lahko najamemo avtomobil ali pa tudi kombi

Poleg avtomobila lahko najamemo tudi različne avtosedeže za otroke, za večjo skupino ljudi ali pa za skupino z veliko prtljage (npr. športnih rekvizitov) pa tudi kombi. Najem avtomobila je praktična in varna rešitev, predvsem pa smo z najetim avtomobilom tudi zelo časovno fleksibilni. Na pot se lahko odpravimo, kadar nam ustreza, se prilagajamo vremenu in drugim potnikom. Z avtomobila pa je dostopna tudi skoraj vsaka turistična točna v Sloveniji.

Najem avtomobila pa ni namenjen le turistom, ampak lahko tudi nam. V primeru, če se nam avtomobil pokvari in bo dolgo na popravilu ali v kakšni drugi situaciji.

Meglenke za avto nam olajšajo vožnjo in poskrbijo tudi za našo varnost. Več o njih pa če sledite povezavi.

Akumulatorji. Se ti je izpraznil akumulator in te prisilil v nepričakovan zastoj? Tega nikar ne dopusti in si še pred neljubim dogodkom zagotovi novega. Preberi več …

Ste se že usedli v avto, vklopili klimatsko napravo za avto in je v vas pihal zgolj topel zrak ali pa je le-ta imel neprijeten vonj? Vaša klima potrebuje servis! Klima deluje s pomočjo plina, ki pa ga sčasoma zmanjka in potrebuje novega. Preberi več …

Iz iste kategorije: