Na trgu kar mrgoli ponudbe, ki je povezana z industrijsko konopljo. Na voljo so konopljine kapljice, olje, pasta, balzam in še bi lahko naštevali. Izdelki iz konoplje pa so vse pogosteje vključeni tudi v naša gospodinjstva oziroma v prehrano.

Med najbolj priljubljene konopljine izdelke, ki jih lahko najdemo na kuhinjskih policah, je tudi konopljina moka. Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako vsestransko uporabna, pa boste zagotovo presenečeni, kam vse jo lahko umestimo.

Odlična alternativa drugim vrstam moke

Vsi, ki želite preizkusiti moko iz konoplje, se boste seveda najprej prepričali, na kakšen način jo sploh uporabljati, da bo dosegla takšne učinke, kot je obljubljeno. Prodajalci v specializiranih prodajalnah s konopljinimi izdelki pa vam bodo med drugim povedali, da moka iz konoplje lahko predstavlja več kot odlično alternativo drugim vrstam moke, kot sta na primer pšenična ali pa koruzna.

konopljina moka z veliko hranili
Sama konopljina semena se ne zmeljejo v moko, zaradi visoke vsebnosti olja. Da bi dobili konopljino moko, moramo odstraniti vsebnost olja.

Seveda konopljina moka slovi tudi kot zelo okusen dodatek marsikaterim jedem pa tudi napitkom. Zlahka jo lahko na primer dodajate v smutije, juhe in podobno.

Uporabna za peko in za kuhanje

Ko boste prebirali, za kaj vse se uporablja moka industrijske konoplje, boste med drugim izvedeli, da je uporabna tako za peko kot tudi za kuhanje. Seveda jo bose mešali tudi z drugimi vrstami moke, zato temeljito preverite, v kakšnem razmerju boste to počeli.

YouTube video
Oglejte si recept za okusen kruh s konopljino moko!

Zanimivo je tudi vedeti, na kakšen način je konopljina moka sploh nastala. To in še druge koristne informacije lahko izveste na spletnih straneh ponudnikov tovrstnega izdelka.

Jedem daje prijetno aromo po oreščkih

Obstaja kar nekaj dobrih argumentov za to, zakaj je konopljina moka tako zelo priljubljena. Med drugim daje zelo prijetno aromo po oreščkih. Je izjemno bogat vir beljakovin, vlaknin pa tudi mineralov. Ne vsebuje glutena, škroba, soli in drugih alergenov.

Moka iz industrijske konoplje je bogata tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami, kot so omega 3, ki jih naše telo ne sprejema kot maščobe. Vključuje najboljše razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami. Te dobro poskrbijo za krepitev našega imunskega sistema in so nujno potrebne za zdrav krvni obtok, prav tako za srce, možgane, kosti in še bi lahko naštevali.

Iz iste kategorije: