Ko takole raziskujem, kaj je tisto, kar bi bilo univerzalno za vse naše zdravstvene težave, sem odkrila nenavadno ime. Ste že kdaj uspeli slišati za šitake. Verjetno že, toda pod drugim imenom. Gre namreč za zelo in še enkrat zelo zdravilne rastline oziroma gobe. Njihov pomen in obstoj predvsem raziskujejo na Vzhodu. S tem mislim predvsem na Kitajsko in Japonsko. Tam so odkrili, od kod šitake izhajajo in čemu so pravzaprav namenjene.

Videz lahko zelo vara

Šitake so pravzaprav izredno grde ali neprivlačne gobe oziroma rastline. Na prvi pogled in tudi na drugi bi si lahko celo mislili, da so strupene in da se jih niti dotakniti ne smemo, kaj šele uživati. Pa vendarle … Znanost je povsem drugačnega mnenja. Gre namreč za gobe, ki so izjemno užitne, njihovo uživanje pa povzroča zelo pozitiven učinek na marsikatero našo tegobo. V prvi vrsti so aktualne predvsem zaradi preventive rakastih obolenj, z njimi pa celo raka zdravimo. Poleg tega so primerne tudi za vrsto drugih, manj groznih bolezni oziroma tegob. Uporabljamo jih proti glavobolu, za znižanje holesterola v krvi, proti visokemu krvnemu tlaku, proti boleznim jeter … Poleg tega pa jo na veliko uporabljajo tudi sladkorni bolniki. In še bi lahko naštevali. Gre torej za univerzalno sredstvo.

 

YouTube video

Učinki šitake so najboljši ob rednem jemanju oziroma uživanju

Seveda pa nam mora biti nekaj kristalno jasno. Šitake ne smejo biti samo muha enodnevnica, kajti s tem ne bomo dosegli prav ničesar. Jemati jih moramo dosledno, redno, vsak dan. Če so nam na izgled neprivlačne in jih težko zaužijemo v taki obliki, potem imamo tudi na tem mestu enostavno rešitev za vas. Šitake se namreč lahko kupijo tudi v obliki prahu ali pa kapsul in to skoraj v vsaki lekarni ali pa malce bolje založeni trgovini. Tudi cena vas ne bo spravila s tira. Ko takole raziskujem po spletu, ugotovim, da jih lahko naročimo tudi preko spletnih trgovin, ki zelo pogosto ponujajo tovrstne gobe po akcijskih cenah. Takrat si lahko privoščimo več in jih tako kupimo na zalogo. Tako bomo vedeli, da imamo doma nekaj, kar bomo zaužili vsaj enkrat na dan in nam bo koristilo pri vsakodnevnih težavah ali pa bomo z njimi preprečili tudi težje bolezni, kot je denimo rak.

 

Iz iste kategorije: