Nošenje zobne proteze za marsikoga predstavlja veliko muko. Proteza pogosto tišči ali se premika, otežuje govorjenje in podobno. Poleg tega pa jo je treba tudi redno čistiti in vzdrževati. Vse te težave so zelo neprijetne, vendar se vam z njimi ni treba kar sprijazniti. Obstaja namreč veliko boljša rešitev: zobni vsadki ali implantati. Gre za trajno, udobno in estetsko rešitev. Predvsem pa gre za rešitev, s pomočjo katere se boste zagotovo izognili prav vsem problemom, ki jih imate z zobnimi protezami!

Kot bi imeli spet svoje zobe

Tisti, ki so se odločili, da z implantati nadomestijo manjkajoče zobe, vam bodo znali povedati, da so se odločili pravilno. Občutek je namreč odličen. Večina se namreč spet počuti tako, kot bi imeli v ustih svoje zobe. To pa je gotovo neprecenljivo. Če vam torej manjka kakšen zob, se ga da po navadi ustrezno nadomestiti z implantatom. Več o tem vam bo znal povedati vaš zobozdravnik. Še bolje pa je, če se obrnete direktno na specialista, ki se ukvarja z vstavljanjem zobnih vsadkov v dlesen. Ko so implantati enkrat pritrjeni in se dlesen zaceli, je občutek res tak, kot bi imeli spet svoje zobe.

Implantati namesto mostičkov in protez

Vsekakor implantati predstavljajo trenutno najbolj sodobno rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob. Vedno več zobozdravnikov se na srečo zaveda, da proteza ali mostiček ni najboljša rešitev. Zakaj? Pogosto je treba za namestitev enega ali drugega poseči tudi v zdrave zobe – treba jih je zbrusiti ali celo odstraniti. Medtem pa implantati omogočajo namestitev direktno v dlesen, brez poškodb ostalih zob. Poleg tega pa so glavne prednosti implantatov še:

– fiksnost in trdnost

– namestitev direktno v čeljustno kost oziroma dlesen

– dolgoročna in trajna rešitev

– brez premikanja in tiščanja

– nobenih težav pri jedi in govorjenju

– brez poškodovanja sosednjih zob

– lep izgled in popoln nasmešek

– kar 95 % uporabnikov je z njimi nadvse zadovoljnih

– trenutno najboljša in najbolj sodobna rešitev

YouTube video

 

Stomatologi se vedno bolj zavedajo, da so mostički in proteze zastarela rešitev. Namestitev implantatov pa ima po drugi strani za marsikoga eno samo slabo lastnost: ceno. Vendar gre za doživljenjsko rešitev, ki vam bo omogočila večjo kvaliteto življenja. To pa je vsekakor vredno zelo veliko!

Iz iste kategorije: