Možnosti, ki jih ponuja ortodontsko zdravljenje, so se v zadnjih letih močno povečale. Tako lahko izberete rešitev, ki zares popolnoma ustreza vašim zahtevam. Med najbolj priljubljene izbire v zadnjem času nedvomno sodi nevidni zobni aparat, za katerega se odloča vse več posameznikov različnih starosti.

Običajno gre pri njem za sistem posebnih prozornih folij, ki so ustvarjene posebej za vas in ki se menjajo na približno 14–21 dni. Z njihovo uporabo dosežemo nežen pritisk na zobovje, ki se postopoma, z vsako novo folijo vse bolj približuje želeni legi, dokler ne pridemo do zastavljenega cilja – čudovitega nasmeha in lepo poravnanih zob.

Nikoli ni prepozno za ortodontsko zdravljenje

Ortodontsko zdravljenje ni nikakor omejeno zgolj na čas otroštva oziroma mladostništva, ampak se lahko praktično kadar koli odločite za ta korak in tako končno odpravite tiste pomanjkljivosti, ki vas motijo že vrsto let. Če ste doslej oklevali predvsem zaradi nelagodja, ki bi ga morda občutili zaradi uporabe klasičnih ortodontskih pripomočkov, ki jih je mogoče zelo hitro opaziti, je nevidni zobni aparat, ki se ne pritrjuje z uporabo jekla ali kakšnega podobnega materiala, natanko tisto, kar iščete.

Urejeno zobovje pomembno prispeva k povečanju samozavesti

  • Za večino ljudi je prav nasmeh prvo, kar opazijo pri drugih, pa tudi pri sebi, ko se pogledajo v ogledalo. Tako ni presenetljivo, da ima videz našega lastnega zobovja velik vpliv na našo samozavest. Zavedanje, da so naši zobje zares takšni, kot si želimo, pripomore k veliko večji sproščenosti v družbi. Na srečo ni nikoli prepozno za spremembe. Najpomembnejše prednosti, ki odlikujejo nevidni zobni aparat so:
  • brez zadrege med uporabo, ne glede na poklic, ki ga opravljate, oziroma specifike vašega delovnega mesta;
  • snemljive folije olajšajo prehranjevanje in čiščenje zob;
  • preprosto čiščenje folij;
  • možnost uporabe v kombinaciji z belilnim gelom za resnično brezhiben nasmeh
YouTube video

Natančne informacije o ceni ortodontske terapije možne po ogledu stanja

Pomembno vlogo pri končni odločitvi pa ima nedvomno tudi sama cena ortodontske terapije. Natančen znesek celotnega zdravljenja se lahko določi šele po strokovni oceni trenutnega stanja vašega zobovja, pri čemer pregled vključuje tudi odtise zob in rentgenski posnetek . Smiselno je torej, da čim prej rezervirate termin pri izbranem ortodontu. Seveda pa je pametno, da pridobite več različnih ponudb, saj vam bo primerjava omogočila, da izberete resnično najboljšo opcijo.

Iz iste kategorije: