Če niste prepričani, ali vas boli hrbet zaradi išiasa ali pa česa drugega, se je jasno o tem najboljše posvetovati z osebnim zdravnikom. Ker pa je išias zelo pogost in ker so bolečine, ki nastanejo zaradi njega, zelo prepoznavne, boste že v temle članku izvedeli, ali ga imate, ali ne. Namreč, išias ni ravno bolezen, saj gre zgolj za priprt živec med dvema vretencema. Bolečine, ki pa nastanejo zaradi išiasa, pa se začno v ledvenem delu (križu) hrbta. Od tam pa se pogosto le-te širijo tudi v desno ali levo nožno okončino. Vsakdo, ki je že imel išias, pa bo tudi vedel, da so bolečine, ki zaradi njega nastanejo, zelo neznosne in boleče.

Kako izgledajo bolečine, ki nastanejo zaradi išiasa in kaj lahko v primeru, da le-te imamo, tudi storimo?

Bolečine, ki se pojavijo zaradi išiasa, so velikokrat opisane, kot nevzdržne, saj običajno segajo od ledvenega dela hrbta do ene ali druge noge (odvisno na kateri strani hrbta nas boli). Te bolečine pa onemogočajo, da bi lahko človek normalno opravljal svoja vsakdanja opravila. Rezultat izredno hudih bolečin pa je tudi, da oseba preprosto obleži v postelji.

išias

Seveda pa tudi ležanje osebi, ki ima išias, ni prav nič po godu. Zelo redko lahko najdemo torej pozicijo, ki bi nam sploh ustrezala. Vidimo torej, da preprost počitek ni dovolj, da bi si išias tudi pozdravili. Treba je ukrepati, in to radikalno. Nekaterim pomagajo že samo meditacije. Spet drugim pa masaže in alternativno zdravstvo.

Obstajajo pa tudi zdravila, ki na živec išias delujejo izredno zdravilno, saj le-tega zdravijo in mu omogočijo pospešeno regeneracijo. Tako zdravilo je tudi pokazalo hitre predvsem pa izredno dobre rezultate. Namreč, vse kar, lahko telesu priskrbimo, da bo lahko pospešilo okrevanje tega živca, je boljše kot nič. Če bolečine s tovrstnimi načini zdravljenja ne izginejo, je najboljše, da se vsak posameznik posvetuje tudi s svojim zdravnikom, saj bo le on vedel, kam osebo poslati za nadaljnje preiskave.

Olje CBD lahko olajša bolečino vseh vzrokov. Več o tem olju pa v članku.

Vaje za bolečine v križu začnite delati po prenehanju bolečine. Primerne so tudi za preprečevanje bolečine v križu.  Preberite več …

Iz iste kategorije: