… tista, v kateri so vaši bitcoini in ostale kriptovalute oziroma coini najbolj na varnem! A to v virtualnem svetu ni vedno lahko doseči, saj tam nanje prežijo številne nevarnosti – od hekerjev do zlonamernih kod in virusov ter še marsičesa. Čeprav vse kripto menajalnice težijo k varnosti in skrbijo zanjo, še vedno prihaja do vdorov vanje, saj popolne varnosti na spletu ni mogoče doseči. Zaradi tega ni priporočljivo imeti vseh vaših kriptovalut kar v menjalnici. Shranjevanju vaših kriptovalut je namenjena bitcoin denarnica. Naj vam razložimo, kakšne denarnice sploh obstajajo in kakšno se vam splača izbrati!

YouTube video

Poskrbite za varnost sami

Za shranjevanje kriptovalut se lahko uporablja spletna bitcoin denarnica, do katere lastnik dostopa preko spleta. Varnost takšne denarnice je odvisna od tega, kako varna je spletna stran oziroma spletna aplikacija. Druga možnost pa je fizična bitcoin denarnica, ki predstavlja kos računalniške opreme in s pomočjo katere za varnost vašega premoženja poskrbite sami – če boste namreč denarnico uporabljali na pravilen način v skladu z navodili, bodo vaši bitcoini na varnem. V njej lahko popolnoma varno hranite zasebne ključne kriptovalut, do katerih lahko tako lahko fizično dostopate samo vi in nihče drug. Fizična denarnica je tako z vidika digitalne varnosti veliko boljša alternativa virtualni.

Različne možnosti in modeli

Če se še vedno sprašujete, katera fizična bitcoin denarnica je najboljša, vam ne moremo ponuditi enostavnega odgovora. Na voljo so namreč številni modeli, ki imajo različne značilnosti. Njihova skupna lastnost je, da so varni za uporabo, vse ostalo pa je stvar osebnih preferenc. Pri izbiri je recimo pomembno, katere kriptovalute lahko hranite na posamezni denarnici. Običajno so namreč namenjene ne le hranjenju različnih coinov, vsekakor pa se je pred nakupom treba prepričati, da določena denarnica podpira tiste kriptovalute, ki jih imate v lasti.

Različne modele denarnic za varno shranjevanje vaših kriptovalut, si lahko pogledtae na anni.si, ki ponuja zelo veliko izbiro. Pri vsakm modelu so podrobno navedene tudi vse specifikacije ter ostale podrobnosti, na podlagi katerih bo vaša odločitev o nakupu še lažja. Prav tako pa so vam v podjetju vedno na voljo za vaša vprašanja, za svetovanje ali pomoč pri nakupu.

Iz iste kategorije: