Postavitev svoje prve spletne strani je dandanes nujen korak, če nameravamo prodajati svoje produkte in storitve. Spletna stran je ključna, če vstopamo na nova tržišča. V zadnjih letih je hrvaški trg pokazal izjemen potencial. Vanj lahko najlažje vstopimo s carnet domeno, kateri lokalni prebivalci najbolj zaupajo. Priporočeno je, da to storijo manjša in večja mednarodna ter lokalna podjetja, saj je to najboljši način, da se približamo velikemu številu potencialnih kupcev na Hrvaškem. Registracija .HR domene je mogoča za pravne in fizične osebe na območju Evropske unije.

Prebivalci Hrvaške najbolj zaupajo carnet domeni.

Uveljavljene domene imajo večjo vrednost

Vrhovni registrar za .HR domene se imenuje Croatian Academic and Research Network ali na kratko carnet. Svoj sedež imajo v Zagrebu, kjer vodijo tehnološki razvoj in določajo pravila, ki jih uporablja vsaka carnet domena za osebno ali poslovno rabo.

Veliki spletni brskalniki uvrstijo domene vrhovnih ravni, ki so že nekaj časa v obstoju, na višje mesto v iskalnik rezultatih. Prednost pri carnet domenah je ta, da so na voljo že od leta 1993. Takrat je bil svetovni splet še v povojih, saj je bila računalniško-informacijska tehnologija veliko manj razvita, kot je danes. Z izbiro .HR ali .COM.HR domen bomo zagotovili visoko vidljivost naše spletne strani na Hrvaškem. Tako bomo pridobili nove stranke in poslovno hitro zrasli.

.HR in .COM.HR domeni vrhovni ravni

Registriranih je že več kot 110.000 carnet domen s strani fizičnih in poslovnih uporabnikov. To pomeni, da je na voljo še veliko imen, ki jih lahko koristimo pri imenovanju svoje spletne strani. Obenem pa hrvaški trg predstavlja izreden potencial za prodajo številnih artiklov in storitev.

Končnica .HR je izredno popularna

Glavna carnet domena je že dolgo časa .HR. Pravimo ji tudi končnica domene, ki je izključna za uporabo podjetjem in posameznikom, ki delujejo na hrvaškem ozemlju. Načeloma je za .HR domeno potrebno imeti veljavno davčno oziroma OIB številko. Nekateri ponudniki gostovanja spletnih strani lahko zaobidejo ta pravila in tudi podjetjem iz tujine omogočijo poslovanje na Hrvaškem, ne da bi mogli biti fizično prisotni v državi.

YouTube video

Končnica .COM.HR je namenjena vsem uporabnikom

Tuja in tudi domača Hrvaška podjetja se vedno bolj poslužujejo carnet domen vrhovne ravni .com.hr. Kupi jo lahko vsaka fizična in poslovna osebna. Večinoma je namenjena poslovni uporabi s strani podjetij, ki želijo vstopiti na hrvaški trg. Pri tem ni potrebno imeti OIB ali DDV številke, saj ni omejitev pri registraciji omenjene domene.

Vstop na hrvaški trg je zelo zanimiv za mnoga podjetja, saj predstavlja neomejen potencial in mnoge priložnosti za širitev poslovanja. Obenem pa je pogosto Hrvaška država odskočna deska za doseganje drugih evropskih trgov, ki jih predstavljajo Italija, Slovenija, Bosna in Hercegovina ipd.

Iz iste kategorije: