Osnovni način gostovanja za nezahtevne spletni strani

Veliko začetnih podjetij in določenih posameznikov lahko veliko pridobi z izbiro deljenega spletnega gostovanja, saj je izredno cenovno ugodno. Stroški vzdrževanja so zanemarljivi, vendar smo omejeni z močjo procesorjev, prostorom, pasovno širino ipd. Tak način gostovanja je idealen za manjše trgovine, forume, osebne projekte ipd. V primeru, da se potrebe naše spletne strani povečajo, bomo mogli prenesti našo spletno stran na bolj zmogljiv paket gostovanja.

Zakaj potrebujemo domeno
Vsako vrsto spletnega gostovanja lahko polno uporabljamo, samo če imamo zakupljeno tudi domeno.

Za podjetja in bolj zahtevne posameznike je veliko bolj priporočljivo virtualno spletno gostovanje. To pa zato, ker je veliko bolj varno za uporabo in nam omogoča prilagajanje strežnika v realnem času.

Preberite si še naslednji članek: Kaj je sploh carnet domena?

Šole, institucije za znanost in računalniške fakultete so povezane v CARNET mrežo. Ta sistem deluje na hrvaškem in je zaslužen za vzpostavitev prve carnet domene. Dandanes carnet domene vsebujejo že več kot 10100 registracij in to število počasi raste.

Virtualno spletno gostovanje je izredno popularno

Zadnja leta je virtualno gostovanje vedno bolj popularno pri različnih uporabnikih. Za vso slavo in hvalo je zaslužena zelo posebna lastnost omenjenega spletnega gostovanja. To pa je zmožnost nastavljanja svojega dela strežnika po svojih merah. Možna je uporaba edinstvene spletne kode in aplikacij, ki niso standardni. To pa nam omogoča ustvarjanje spletnih strani po naših željah. Virtualno spletno gostovanje ima tudi to prednost, da lahko kadarkoli povečamo sledeče lastnosti strežnika, ki pa so:

  • Prostor na trdem disku ali SSD-ju
  • Pasovno širino oziroma hitrost dostopa do spleta
  • Moč procesorjev
YouTube video

Naša domena .si in DNS strežniki so med seboj povezani

Vsako vrsto spletnega gostovanja lahko polno uporabljamo, samo če imamo zakupljeno tudi domeno. Ta deluje kot ime naše strani. Deluje pa tudi kot maska za IP naslov, ki ga ima vsaka spletna stran oziroma strežnik, kjer se določena spletna stran nahaja. IP naslovi so fizični naslovi na spletu, ki so sestavljeni iz dolgih zaporedij številk, kot je 283.234.123.16. Te naslove pa si je dokaj težko zapomniti, saj so dokaj nepraktični. Rešitev je uporaba domene .si, ki deluje kot ime za našo stran. 

Iz iste kategorije: