zakaj-je-potrebno-gostovanje-spletnih-strani

Bi radi imeli svojo spletno stran, pa se na splet sami ne spoznate kaj dosti? Potem imate gotovo kar nekaj vprašanj, med katerimi nove lastnike strani zelo pogosto zanima tudi gostovanje spletnih strani.Zakaj je za gostovanje spletnih strani potrebno plačevati?

Kaj nudi gostovanje spletnih strani?

Vsaka spletna stran potrebuje svoj »naslov« oziroma spletno domeno, ki je prva stvar, za katero velja poskrbeti. Hkrati se običajno lotimo tudi izdelave spletnih strani, torej oblikovanja, programiranja in priprave vsebin v obliki besedil, fotografij in videa. Poleg tega pa je potreben še prostor, kjer se bodo vse te vsebine nahajale. Prostor za domovanje spletnih strani se nahaja na strežniku – povedano povsem preprosto gre za »superračunalnik«, na katerem se nahajajo vse vsebine, do katerega dostopajo obiskovalci vaših spletnih strani, kadar si jih ogledujejo, kjer se lahko spletne strani urejajo, nadgrajujejo in prilagajajo, prav tako pa imate na njem prostor za pošto, ki jo dobivate na vaš elektronski naslov oziroma vse spletne poštne nabiralnike.

In še marsikaj …

S tem, ko se poskrbi za gostovanje spletnih strani (domovanje.com), se torej poskrbi za prostor, kjer spletne strani domujejo.

Zakaj ne bi imeli svojega strežnika?

YouTube video

Gotovo boste kje na spletu naleteli na podatek, da imate lahko kar svoj lasten strežnik in je mogoče za tega uporabiti celo zelo zmogljiv domači računalnik. Teoretično to sicer drži, a v praksi se gotovo ne obnese. Če želite dober in pravi strežnik, vas bo ta stal izjemno veliko, ne boste pa ga v celoti izkoristili – zato je veliko bolje, da se odločite za gostovanje, kjer zakupite zgolj delček prostora oziroma si delite strežnik z drugimi spletnimi stranmi. In tudi če bi imeli na voljo denar za nakup, to ni dovolj. Delovanje strežnika je treba posodabljati, nadgrajevati in predvsem ves čas skrbeti za varnost oziroma za zaščito pred vdori. Toliko programerskega znanja pa gotovo nimate.
Odločitev za gostovanje spletnih strani je torej najbolj poceni in najbolj varna, hkrati pa tudi najbolj praktična. Za brezhibno in varno delovanje strežnika, ki je v skladu z vsemi najsodobnejšimi standardi, naj skrbijo drugi, vi pa jim raje namenite mesečni znesek, ki niti ni visok, ter imejte mirno vest.

Kje se kupi .hr domena? Imate idejo? Vsaka ideja si zasluži hr. domeno. Registrirajte jo še danes, po ugodnih cenah.  Preberi več …

Iz iste kategorije: