Moderni podjetniki se vedno znova srečujejo z izzivi. Tehnologija, ki vodi poslovni svet, je v nenehnem razvoju. Poleg tega pa se navade kupcev vedno spreminjajo, saj je za to zadolženih veliko faktorjev. To zahteva, da se je vsako malo in veliko podjetje vedno pripravljeno prilagoditi trenutnim svetovnim trendom in navadam. Trenutno je za poslovanje preko spleta izjemno popularna .hr domena, saj ima mnogo prednosti pred drugimi domenami. Uporabljajo jo mnoga podjetja, ki že delujejo ali komaj vstopajo na Hrvaški trg, saj predstavlja nove možnosti za poslovno rast.

Boljša prepoznavnost na lokalnem trgu

Končnica domene je enako pomembna, kot samo ime. Temu je tako, saj določa nivo poslovanja, ki ga opravljamo. Tako bomo s .com domeno bolj prepoznavni na svetovnem tržišču, medtem ko .hr domena je izključno namenjena za Hrvaško regijo. Dandanes veliko podjetnikov odpira podjetja na Hrvaškem, saj ima trg izreden potencial. Tukaj nam .hr domena lahko izredno pomaga, saj bomo z njo uživali prednosti, kot so:

  • Večja prepoznavnost
  • Večja konverzija strank
  • Pridobivanje vpliva in prepoznavnosti naše spletne strani
  • Možnost registracije brezplačne .hr domene

Razlika med brezplačno in plačljivo .hr domeno

Velika prednost .hr domene je ta, da jo lahko pridobimo tudi brezplačno. Poleg tega pa obstaja že več kot 25 let, kar pomeni, da je s časom postala vredna zaupanja v očeh spletnih brskalnikov. Lahko pa se tudi odločimo za plačljivo možnost, če bi radi razširili svoje poslovanje iz tujine na Hrvaški trg. Tako poznamo:

  • Plačljivo .hr domeno

Možnost registracije imajo vsa fizične in pravne osebe na hrvaškem. Tudi, če se nahajamo drugi državi, lahko opravimo registracijo. Edini pogoj je, da potrebujemo imeti zapisano svojo DDV številko v VIES podatkovni bazi.

  • Brezplačno .hr domeno

Vsaka fizična in pravno oseba, ki živi na Hrvaškem, ima možnost registracije 1 brezplačne .hr domene. Tako lahko pričnemo s poslovanjem, neglede na našo dejavnost. 

Če želimo, imamo na voljo možnost registracije tudi .com.hr domene. To je posebna domena, ki ima dvojno končnico. Registrirajo jo lahko vse fizične osebe, ki imajo fizičen naslov v Hrvaški Republiki, kamor lahko prejemajo pošto in pošiljke. Na to vrsto domene ni nobenih omejitev, saj jih lahko imamo v uporabi tudi več.

YouTube video

Za vso pomoč pri registraciji in nakupu .hr, .eu, .com.hr ter drugih domen bomo našli na spletni strani www.infonet.hr. Če potrebujemo pomoč pri prenosu .hr domene iz brezplačne v plačljivo, nam bodo na omenjeni spletni strani pomagali s prenosom in ponovno registracijo.

Iz iste kategorije: