Eden izmed najboljših načinov, kako izboljšati počutje in moralo, je skozi dobro hrano. To je še toliko bolj pomembno, ko kampiramo, saj moramo ostati pri močeh in pozitivni naravnanosti. Ni potrebe, da bi vedno s seboj jemali že pripravljeno hrano, ki je mrzla in neokusna. S postavitvijo kamp kuhinje pa lahko pripravimo katerokoli hrano, ki je izredno okusna. Tako bomo uživali naše najljubše jedi s prijatelji in družino, ko bomo na dopusti v naravi.

Pazljivost pri uporabi kuhalnika

Veliki šotori nudijo ogromno prostora za prtljago in druge stvari. Zato nas bo morda tudi zamikalo, da kuhamo v šotoru. To ni dobra ideja, saj se lahko material šotora hitro zažge. Najbolje je, če to počnemo zunaj, saj bomo tako poskrbeli, da:

  • Bomo imeli kar največ prostora
  • Bo med kuhanjem dovolj prezračevanja, ter se ne bo nabirala kondenzacija
  • Se izognemo nabiranju maščob in umazanije, ki nam lahko uniči šotor

Osnovni elementi kuhinjske opreme za kampiranje

Ko bomo urejali kamp kuhinjo, je potrebno, da poskrbimo za vse najbolj nujne elemente. Tako bomo zagotovili, da bomo varno in uspešno pripravili hrano. Ni vedno možno, da imamo vse, vendar je najbolj osnovna oprema sestavljena iz:

  • Štedilnika na plin
  • Posoda s pitno vodo
  • Zaščite pred vetrom, ki bo varovala naš kuhalnik
  • Nosilca za posode, kozarce, vilice, nože in drugo jedilno opremo
  • Vodne posode, kjer si lahko umijemo roke

Lahko imamo tudi ognjišče, kar je odlična ideja, če se želimo pogreti ali pa kaj skuhati. Nekateri šotori imajo že poseben predel, ki je namenjen temu, da si v njem uredimo kamp kuhinjo. To je priporočeno za izkušene in amaterske kamperje, saj si bomo veliko lažje izbrali elemente in postavili kuhinjo ter vso opremo.

Uporaba požarne jame za pripravo hrane

Včasih je najbolje, da uporabimo požarno jamo, kjer bomo kuhali. Res je, da ponekod ni dovoljena, zato moramo biti pazljivi in spoštovati predpisane zakone.

YouTube video

S stojalom za pečenje, ki ga priložimo nad jamo, lahko uživamo v žaru in nahranimo tudi več ljudi. Naša kamp kuhinja tako ne bo potrebovala plina. Poleg tega pa dim, ki bo pri nastajal pri kuhanju, odganjal komarje in druge insekte stran od našega kampa.

Odlično opremo za vzpostavitev kamp kuhinje lahko najdemo na strani www.camp-ing.hr. Na omenjeni strani bomo našli vso nujno opremo, ki jo bomo potrebovali za varno in udobno kampiranje.

Če vaša cela družina ni naklonjena kampiranju, se lahko namesto tega na veliko družinsko doživetje odpravite v Terme Laško, saj so s svojo ponudbo že neštetokrat dokazale, da so tudi za družine izjemno prijazno okolje. Ponujajo namreč vse, kar družina na počitnicah potrebuje: prijazno namestitev ter nadvse prijazne aktivnosti – znotraj pa tudi zunaj term. Preberite več … Terme Laško – dobrodošli v svetu razvajanja in odličnega počutja.

Iz iste kategorije: