Odidimo na fantastično smučanje Francija je namreč že odprla svoja prelepa smučišča. Tudi letošnje smučanje Francija ugodno ponuja svojim zvestim smučarjem, deskarjem, tekačem in konec koncev vsem ljubiteljem zimskih športov. Kdor torej rad odhaja na smučanje Francija morda ni slaba izbira, saj so francoske Alpe relativno blizu. Če pa se zavzamemo in si priskrbimo večjo smučarsko ekipo, pa so cene lahko precej ugodne, saj kot je v navadi, za smučanje Francija ponuja jasno tudi apartmaje, v katerih smučarji ob nakupu vozovnice tudi bivamo. S tem pa je smučanje Francija ugodno prilagodila za vse ljubitelje zimskih športov. Po vrh vsega pa je, kot to zagotovo že vsi vemo, Francija ena izmed najbolj priljubljenih držav, ko gre za smučanje. Nizka cena pa je zagotovo že prvi razlog.

No, kot je v navadi, več ljudi kot je, cenejši bo apartma, saj se cena tega jasno porazdeli med vsemi smučarji. Vedeti pa je treba, da so nam v manjši vasi Orcieres na voljo apartmaji za štiri ali pa šest oseb. Tedenska vozovnica, ki pa jo lahko kupimo, pa znaša skupaj z bivanjem (za eno osebo) do nekje 130 €. Kar pa je daleč najboljša ponudba, sploh če o sami vasi vemo še to, da se tam odvija tudi eden izmed najbolj priljubljenih smučarskih festivalov in da smučišče leži na 1850 – 2725 m nadmorske višine.

Kar pa pomeni, da smučišče prejme obilo padavin, a hkrati je za to smučarsko središče znano, da v letu prejme skoraj 300 sončnih dni, kar pa je pravi raj za smučarje. Vidimo torej, da je v bistvu tedenska vozovnica za tako smučanje Francija zelo radodarna, saj 130 € za nekaj takega res ni nič, sploh če primerjamo vse to tudi z drugimi smučišči, ki pa znajo imeti enake cene ali pa še dosti višje in so po vrh vsega, lahko še bistveno slabša.

Se odpravljate na kampiranje? Kamp kuhinja vam omogoča da lahko pripravite katerokoli hrano. Več o kamp kuhinji si lahko preberete s klikom na povezavo.

Iz iste kategorije: