Letne pnevmatike ponujajo boljše zmogljivosti v toplejšem obdobju leta

Za razliko od zimskih letne gume uporabnikom ponujajo veliko boljše zmogljivosti v toplejših mesecih. Vsebujejo namreč relativno trdo gumeno zmes. Ta se pri bolj milih temperaturah zmehča. Na takšen način se tovrstne pnevmatike dobro prilagodijo suhim ter mokrim cestam.

Letne gume imajo v primerjavi z zimskimi manj lamel. Kljub temu pa imajo posebna profilna rebra. Ta učinkovito zmanjšujejo nevarnost akvaplaninga. V toplem vremenu rebra omogočajo več oprijema – tako vzdolžno kot tudi prečno. To pa pomeni učinkovit oprijem na mokrih pa tudi na suhih cestah.

Letne pnevmatike niso ustrezne za hladnejša in ostrejša podnebja

Čeprav je za letne avto gume značilno, da se dobro obnesejo v večini vremenskih razmer, pa vendarle niso ustrezne za hladnejša ter ostrejša podnebja. Narejene so namreč iz trše gumene zmesi z manj kavčuka. Pri temperaturah pod sedem stopinj Celzija posledično pričnejo postajati trše in celo drobljive. Obenem pa so izdelane tako, da se prilagajajo višjim temperaturam. To pomeni, da imajo manjši kotalni upor, posledično pa varčnejšo uporabo. Praviloma imajo preprost profil, ki je sestavljen in blokov.

Zimske gume
Zimske in letne gume lahko kupite v specializiranih prodajalnah, kjer vam pri izbiri svetujejo tudi izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci.

Nakup pnevmatik in drugih delov za avto

Zimske in letne gume lahko kupite v specializiranih prodajalnah, kjer vam pri izbiri svetujejo tudi izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci. Takšne prodajalne so vam na voljo tudi na spletu, kjer lahko izbirate med kakovostnimi izdelki po veliko dostopnejših cenah.

Ena od najbolj priznanih in priljubljenih spletnih prodajaln z avto deli je Silux. V spletni trgovini Silux lahko nakupujete svetila, ogledala, karoserijo, stekla, hladilne sisteme, izdelke, ki se povezani s podvozjem ter pogonom, motorjem. Na voljo vam je še druga dodatna oprema.

YouTube video

Pod kategorijo podvozje ter pogon so vam na voljo zavorni sistemi, obese kolesa, sklopke, krmilo gonilo oziroma črpalka, pogoni osi, menjalniki, kolesni ležaji in še izdelki za vzmetenje in blaženje.

Iz iste kategorije: