Računalniki. Brez njih ne gre, z njimi pa včasih tudi ne. Kadar nam računalnik povzroča težave, bi se resnično lahko pošalili tudi na tak način. Dejstvo je namreč, da danes marsikaterega opravila brez računalnika ne zmoremo več, prav tako pa si brez računalnikov težko predstavljamo tako poslovanje kot izobraževanje.

Tudi doma brez računalnika več ne gre,saj nam omogoča zabavo in zasebno komunikacijo. Kaj pa, ko nam jo računalnik zagode? Takrat smo običajno precej jezni na »škatlo«, ki ne deluje tako, kot bi morala. Dejstvo pa je, da smo za težavo večinoma krivi sami.

Reševanje podatkov Trzin

Odpravili smo se v podjetje za reševanje podatkov v Trzinu, ki je gotovo znano vsem tistim, ki se z računalništvom malo bolj resno ukvarjajo, ali pa so v preteklosti že naleteli na težave.
Povprašali smo po tem, zakaj je običajno potrebno reševanje podatkov.

Reševanje podatkov

»Res je, da lahko potreba po reševanju podatkov nastane zato, ker pride na računalniku oziroma na disku do fizične okvare, vendar to ni pogosto. Največ težav povzročajo tiste težave, ki jih ne povzroča »hardware«, temveč »software« – govorimo torej o programski opremi. Tudi programska oprema ni nikoli sama po sebi slaba, temveč jo za slabo naredimo uporabniki, ki pri uporabi nismo dovolj previdni in tako ne preprečimo okužbe, prav tako pa pozabimo, da vestna uporaba računalnika pomeni tudi vestno arhiviranje,« so nam povedali.

Pri nas rešimo skoraj vsako zagato!

Zakaj je za reševanje podatkov Trzin pravi naslov? Zato, ker se tam nahajajo najboljši računalniški mojstri za reševanje podatkov. Če se je vaš računalnik okužil, ker niste poskrbeli za zaščito oziroma ste bili pri uporabi spleta naivni in neprevidni, prav tako pa si podatkov niste sproti shranjevali kot »backup« in si naredili rezervnega arhiva na drugem mediju, vam grozi, da boste ostali brez svojih datotek. Razen, če vas ne reši reševanje podatkov v Trzinu, kjer se lahko pohvalijo s tem, da skoraj ni podatkov, ki jih ne bi uspeli rešiti – in pri tem ne mislijo na tiste podatke, ki jih imamo ljudje običajno na svojih osebnih računalnikih, torej besedila, fotografije in kak video.

YouTube video

To je mačji kašelj – da hodijo za reševanje podatkov v Trzin tudi pravi računalniški mojstri, je razlog to, da poskrbijo tudi za bolj zapletene sisteme, za reševanje podatkov s spletnih strežnikov in podobno. Če imate težavo z računalnikom in vas skrbi, da izgubite podatke, torej sedaj veste, da je za reševanje podatkov Trzin najboljši možni naslov!

Iz iste kategorije: