Shranjevanje različnih digitalnih vsebin je v današnji digitalni informacijski dobi nujno za opravljanje praktično vsakega posla. Računalniki so postali nepogrešljive naprave, ki jih je mogoče najti v praktično vsakem domu in podjetju. Novejši računalniki uporabljajo hitre diske, ki ne vsebujejo mehaničnih komponent. Zato so do določene mere bolj zanesljivi. Še vedno pa se lahko zgodi, da bomo potrebovali reševanje podatkov iz SSD diska, saj se omenjeni spominski mediji lahko okvarijo iz različnih razlogov. Zato je ključnega pomena, da se zavedamo glavnih povzročiteljev okvar. Obenem pa bomo imeli veliko prednost, če znamo narediti varnostne kopije vseh ključnih informacij na našem računalniku.

servis za izgubljene podatke
Naredite varnostne kopije podatkov, da se izognete težavam, če vaš SSD disk odpove. Če varnostne kopije nimate, pa je najbolje, da odnesete računalnik čim hitreje na servis, saj so izgubljeni podatki še vedno na njem prisotni.

Ali so SSD diski bolj zanesljivi od mehaničnih diskov?

Razvoj SSD-jev je potekal zelo dolgo časa. Vedno je bila velika težava, da niso zanesljivo shranjevali podatkov, saj so se čez čas izbrisali. Šele malo več kot desetletje nazaj je tehnologija napredovala do te mere, da lahko na SSD-je shranimo veliko količino podatkov z visoko zanesljivostjo. Dandanes jih lahko najdemo v praktično vseh namiznih, nettop in prenosnih računalnikih različnih velikosti ter strojnih konfiguracij. Kljub visoki zanesljivosti, pa se lahko vsakemu uporabniku računalnika zgodi, da bo potreboval reševanje podatkov iz SSD diska, ker je prišlo do okvare. Zato je ključnega pomena, da imamo vedno izdelane varnostne kopije.

YouTube video
Njegov SSD disk je na tem, da odpove … Kaj pa zdaj?

Različne raziskave so pokazale, da klasični mehanski trdi diski imajo enako vzdržljivost kot SSD-ji. So pa bolj občutljivi na tresljaje in fizične sile, saj vsebujejo veliko premikajočih delov. To je tudi razlog, da je najbolje, da s klasičnimi mehanskimi spominskimi mediji ravnamo previdno.

Iz iste kategorije: