Tehnologija osvetljevanja v avtomobilski industriji se je v zadnjih nekaj letih močno spremenila. Vedno bolj pogoste so žarnice H7 LED, ki delujejo zelo učinkovito. Svetlobo ustvarjajo s polprevodniki, ki so majhni kosi različnih kovin. Ko preko polprevodnikov steče električni tok, se ustvari svetloba. To pa je veliko bolj učinkovit, varen in energijsko varčen način za delovanje žarometov na kratki ter dolgi rok. Seveda pa ne gre zanemariti pomena, ki ga imajo klasične avtomobilske halogenke, saj so še vedno zelo popularne in zelo cenovno dostopne.

Kako delujejo žarnice H7 LED?

Zelo dolgo časa je veljalo, da so klasične halogenske žarnice za avtomobile najboljša in edina izbira. Sčasoma so se pojavile Xenon izvedbe omenjene tehnologije, ki pa ustvarja svetlobo preko električnega kontakta s plinom. Večinoma so jih uporabljali dražji avtomobili, saj so žarnice ustvarile močno in čisto svetlobo ter tudi izboljšale izgled samega vozila. Sčasoma pa se je LED tehnologija uveljavila v avtomobilski industriji, zato so žarnice H7 LED in drugih izvedb postale zelo pogoste pri novih in tudi malce starejših avtih. 

Avtomobilske žarnice H7 LED
Avtomobilske žarnice H7 LED oddajajo močnejšo in bolj jasno svetlobo.

Velika prednost nekaterih avtomobilskih žarnic je ta, da imajo zmožnost ustvarjanja dolgega in kratkega snopa svetlobe z eno žarnico. Dober primer tega so H7 LED žarnice za avto, saj se jih lahko uporablja za kratke in dolge luči med uporabo avtomobila.

H7 LED žarnice za avto imajo dolgo življenjsko dobo

Najbolj zaželena lastnost vsakega dela za avte je vzdržljivost.

YouTube video
To je pravi način kako se obnovijo žarometi

Moderne H7 LED žarnice za avto imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Zato so izredno priročne, saj imajo precej daljšo življenjsko dobo od navadnih halogenskih žarnic.

Iz iste kategorije: