Ostrešje se pri nas najbolj pogosto dela iz treh materialov, to so les, kovine in beton. Je pa tako, da se izdelava ostrešja pri nas najbolj pogosto naredi iz lesa. Beton ali pa kovine večinoma najbolj uporabljajo pri res velikih objektih, ki imajo tudi ogromno površino strehe, saj sta ta dva materiala v tem primeru tudi edina primerna. Vendar pa je jasno, da se tako zelo veliki objekti ne gradijo tako pogosto, zato je tudi izdelava lesenega ostrešja edina smiselna, ker je tudi bolj ugodna, hitra in za ne prav ogromne objekte tako tudi edina smotrna. izdelava ostrešja iz lesa ima v primerjavi z ostalima dvema materialoma tudi kar nekaj prednosti, ki si jih bomo ogledali v nadaljevanju tega članka. Zato, če vas zanima, katere so prednosti, ki jih ima izdelava ostrešja iz lesa, le berite dalje.

Poglejmo si prednosti, ki jih ima izdelava lesenega ostrešja

Neviht je pri nas vedno več in tako je tudi vedno večja verjetnost za udar strele. Torej je tu že prva prednost, ki jo ima izdelava ostrešja iz lesa, to je, da les ni elektrostatičen, kar kovine so, prav tako pa tudi beton, ki vsebuje kovine.

Airmen from the 380th Expeditionary Civil Engineer Squadron work on assembling covering for an expeditionary aircraft hangar during operations for the 380th Air Expeditionary Wing on June 2, 2010, at a non-disclosed base in Southwest Asia. Civil engineering Airmen having been working continuously for more than two months upgrading airfield structures for the 380th AEW. The 380th AEW supports operations Iraqi Freedom and Enduring Freedom and the Combined Joint Task Force-Horn of Africa. (U.S. Air Force Photo/Master Sgt. Scott T. Sturkol/Released)

Les je tudi elastičen, kar je še posebej zaradi velikih razlik v temperaturah izredno pomembno. Prav tako je to naraven material, kar pomeni ena stvar v poslopju manj, ki bi bila zdravju škodljiva, torej je lahko takšna izdelava ostrešja tudi za zdravje izredno pozitivna. Hkrati pa zaradi tega, ker je naraven material, pomeni, da omogoča dihanje in najbolje od vseh oz. edini lahko regulira vlago, kar je za ostrešje izredno pomembno. V nasprotnem primeru se kaj hitro zgodi, da se zadržuje preveč vlage in je potrebno urediti tudi ustrezne sisteme za uravnavanje vlage, ki pa jasno nikoli ne delujejo tako dobro kot naraven material.

Če se boste odločili, da je lesena izdelava ostrešja najboljša in najbolj smiselna odločitev za vas, potem ste lahko prepričani, da boste zadušili največ zvoka, kar pomeni manj hrupa iz in v poslopje.

Iz iste kategorije: