Ko kupite kegerator za vaš dom, ne boste dobili samo možnost shranjevanja velikih količin hladnega točenega piva, ampak lahko prihranite tudi približno 40-60% v primerjavi z nakupom enake količine piva v pločevinkah ali steklenicah.

Upoštevajte, da je povprečni strošek za standardni sodček Budweiserja približno 100 dolarjev. Standardni sodček vsebuje približno 59 litrov. Zaboj Budweiserja vsebuje 24 0,33l pločevink in stane približno 23 dolarjev. Da bi dobili enako količino kot standardni sodček, bi morali kupiti sedem zabojev Budweiserja za približno $ 160 – kar pomeni več kot 55 $ prihranka na sodček.

To pomeni, da boste pri nakupu desetega zaboja v celoti pokrili stroške, medtem ko uživate kakovostno točeno pivo v domačem naslonjaču. Pri nekaterih blagovnih znamkah piva so lahko prihranki še večji, enako velja za različne velikosti sodčkov.

V nekaterih primerih bodo pivci pokrili stroške že pri osmem sodčku. V spodnji tabeli si oglejte, koliko lahko prihranite.

Prihranite čas in energijo s pivom iz sodčka

S pitjem piva iz sodčkov lahko pridemo tudi do drugih prihrankov. Za »zelen« način pitja, z uporabo sodčka, ki se lahko ponovno napolni, uporabi in reciklira, porabimo veliko manj časa in virov, kot pri ustekleničenem ali konzerviranem pivu. V velikih sodih se shrani 165 pločevink piva, ki trajajo vsaj šest do osem tednov v hladilniku, preden začnejo izgubljati svežino.

YouTube video

S sodčki, ki se lahko ponovno napolnijo, boste zmanjšali količino odpadkov in prihranili čas in denar za pivo. Sodčki so tudi zelo trpežni in dolgotrajni. Nič nenavadnega ni, da samo en sodček v svoji življenjski dobi napolni več kot 20.000 kozarcev – kar ustreza več kot 27.000 pločevinkam in steklenicam, ki jih je potrebno odstraniti kot so zapisali na spletni strani American Homestead.

Vpliv na okolje je lahko do 68% nižji od ustekleničenega piva – predvsem zaradi razlik v embalaži. Odpadki iz distribucije, prodaje na drobno, skladiščenja in odlaganja lahko predstavljajo več kot 45% emisij CO2 iz ustekleničenega piva. V primerjavi s standardnim sodčkom za večkratno uporabo, ki ne potrebuje embalaže in ne proizvaja trdnih odpadkov, samo aluminij v 165 pločevinkah piva tehta 2 kilograma.

Ne glede na to, kakšno črpalko imate na svojem sodčku, če ga ne hranite na pravi temperaturi, boste opazili zmanjšanje kakovosti.

Iz iste kategorije: