Med pribor za roštilj štejemo vse od vilic, žlic, lopatk, klešč, dodatnih mrež, posebnih nastavkov, plošč za pečenje, do pripomočkov za čiščenje. Posebej je možno kupiti tudi posebne litoželezne posode za počasno pečenje, v katere naložimo meso, krompir in zelenjavo ter pečemo najmanj eno uro. Drugače pa je pečenje na žaru hitra in enostavna rešitev za zagato, kako presenetiti najbližje z dobro hrano. Za kvalitetno pečeno meso vam ni potrebno obiskati dragih restavracij. Okusne jedi lahko ustvarite kar v udobju svojega doma.

Vrtljivi ražnji in posode za dimljenje

Vrtljivi raženj uvrščamo med pribor za roštilj na oglje, medtem, ko so posode za dimljenje namenjene plinskem roštilju. Vrtljivi raženj je namenjen enakomerni peki večjih kosov mesa. Med pečenjem zrak in vročina enakomerno krožita po vsej površini mesa. Celotna površina je tako enako hrustljava in sočna. Ker na plinskih žarih ne moremo ustvariti dimljenega okusa, so idealna rešitev posode za dimljenje. Slednje ustvarjajo aromo lesa in dima. Jedi dimimo z manjšimi koščki trših vrst lesa. Slednje počasneje gorijo ter hkrati oddajajo več toplote.

Uporaba vokov in litoželeznih posod

Debele kose mesa lahko spečemo na dva načina. Lahko jih spečemo izjemo hitro, pri čemer ustvarimo hrustljavo skorjico, notranjost pa je ravno prav pečena. Lahko pa jih spečemo počasi v posebni litoželezni posodi, ki se segreje na visoko temperaturo, a obenem počasi peče meso. Voki in litoželezne posode so odlične za vsa gospodinjstva, ki želijo ohraniti naraven okus in naravno strukturo mesa in zelenjave.

YouTube video

Nakup opreme in oblačil

Okusno pečenje mesa zahteva uporabo nekaterih pripomočkov. Najprej morate zaščititi svoja oblačila in vaše telo. To storite z nakupom novega predpasnika, kuharskih rokavic in kape ali rutke. Po nakupu zaščitnih oblačil, sledi nakup dodatnih pripomočkov in opreme. V kolikor že imate žar, morate dokupiti le kakovostni pribor za roštilj. V slednjega uvrščamo lopatke, vilice, klešče in podobno. Po nakupu celotne opreme in pripravi žara, sledita pečenje in cvrtje.

PE alkaten cevi za pitno vodo se izdelujejo iz dveh vrst polietilena in sicer PE 80 in PE 100. Polietilen se že vrsto let najpogosteje pojavlja pri proizvodnji cevi za pitno vodo in prav tako pri proizvodnji cevi za odpadne vode. Preberi več …

Iz iste kategorije: