Čiščenje tlakovcev je lahko nekoliko naporno, vendar ga je treba redno izvajati, da bo vaša terasa ali sprehajalna pot videti kar najbolje. Tukaj je nekaj nasvetov za čiščenje tlakovcev: tlakovce redno pometajte, da odstranite umazanijo. Če na tlakovcih rastejo mahovi ali alge, jih s čvrsto krtačo zdrgnite. Za odstranjevanje trdovratnih madežev lahko uporabite visokotlačni čistilnik z detergentom. Tlačni čistilec najprej preizkusite na neopaznem mestu, da se prepričate, da ne bo poškodoval tlakovcev. Če so kamni zelo umazani, jih boste morda morali dati strokovno očistiti. Upoštevajte te nasvete in vaši tlakovci bodo še dolga leta videti čisti in novi!

Tlakovci so odličen dodatek za vsak dom, vendar jih je težko vzdrževati čiste.

Čiščenje tlakovcev z visokotlačnim čistilcem

Čiščenje tlakovcev z visokotlačnim čistilcem je lahko enostaven in učinkovit način odstranjevanja umazanij. Vendar je pred uporabo visokotlačnega čistilnika pomembno, da natančno preberete navodila proizvajalca in upoštevate vse varnostne ukrepe. Visokotlačni čistilni stroji lahko ob nepravilni uporabi povzročijo hude poškodbe. Pri uporabi visokotlačnega čistilnika vedno nosite zaščitna oblačila, vključno z rokavicami, očali in čepke za ušesa. Pri uporabi stroja pazite, da je šoba usmerjena stran od vas in drugih oseb. Začnite z najnižjo nastavitvijo in postopoma povečujte tlak, dokler ne najdete nastavitve, ki se najbolje obnese pri posameznih tlakovcih. Šobo držite približno šest centimetrov od površine tlakovcev in jo z zamahom premikajte naprej in nazaj. Pazite, da se šoba premika, da ne poškodujete tlakovcev. Ko končate, izklopite stroj in počakajte, da se tlakovci popolnoma posušijo, preden začnete hoditi po njem. Za čiščenje tlakovcev cena varira glede na to ali gre za posebej umazano ali težko dostopno območje, med 8 in 9 evri na kvadratni meter. .

YouTube video

Uporaba tlakovcev za urejanje okolice ima številne prednosti. Tlakovci so trpežni in dolgotrajni, zato vam ne bo treba skrbeti, da bi sčasoma počili ali se zlomili. Prav tako jih je enostavno čistiti in vzdrževati, zato lahko poskrbite, da bo vaš zunanji prostor videti kar najbolje. Tlakovci so vsestranski material, ki ga lahko uporabite na različne načine, zato lahko ustvarite popoln videz svojega doma.

Zakaj se pojavijo alge na tlakovcih?

Na tlakovcih se lahko pojavijo zelene alge iz več razlogov. Prvič, če so tlakovci izdelani iz materiala, ki je naravno porozen kot sta beton ali peščenjak, se lažje obarvajo. Na tlakovcih se lahko naberejo tudi alge, če so v na območju z visoko vlažnostjo ali če so stalno izpostavljeni vlagi. Nekatere vrste alg sproščajo zeleni pigment, imenovan klorofil, ki lahko povzroči obarvanje. Nekatere vrste tlakovcev so bolj dovzetne za rast alg kot druge – na primer tiste z gladko površino. Za preprečevanje rasti alg je pomembno, da tlakovce redno čistite.

Iz iste kategorije: