Naši štirinožni najboljši prijatelji potrebujejo kakovostno prehrano in veliko gibanja. Srečo je dandanes znanega veliko več o pasji fizionomiji in biologiji kot kadarkoli prej. Zato jim lahko bolje pomagamo v primeru raznovrstnih težav. Predvsem večji in tudi ponekod mali psi lahko sčasoma občutijo v sklepih bolečine. To je lahko posledica obrabe sklepov, zaradi prevelike teže. Pogosto pa je za pojav bolečin zadolžena neprimerna prehrana in previsoka telesna teža. V vsakem primeru je glukozamin za pse idealen dodatek k prehrani, ki lahko našemu psu omogoči več vitalnosti in zdravja na kratki ter dolgi rok.

Psi imajo občutljive sklepe

Večje pasme psov so bolj izpostavljene težavam s sklepi, zaradi svoje teže. Tudi manjši kužki lahko občutijo enake težave, neglede na njihovo težo in starost. Večinoma so boleči sklepi težava večjih pasem psov. V primerih previsoke telesne teže se omenjena težava še poveča. Enake posledice pa lahko pusti neprimerna prehrana, ki ne vsebuje zadostne količino mineralov in vitaminov, ki jih pasje telo potrebuje.

Glukozamin za pse, pri bolečih sklepih vašega ljubljenčka.
Večinoma so boleči sklepi težava večjih pasem psov, pri tem pa jim lahko učinkovito pomaga glukozamin za pse.

Izredno učinkovita spojina je glukozamin za pse, kar se tiče lajšanja bolečin v sklepih. To je naravna spojina, ki podpira rast hrustančnih celic in mazanje sklepov. 

Kaj je glukozamin za pse?

Naravne spojine in elementi v hrani so skoraj vedno izredno koristne za čoveka in žival. Tako je tudi glukozamin za pse namenjen izboljšanju zdravja sklepov. Veliko ljudi se ne zaveda, da je sestavljen iz aminokislne, kateri pravimo glutamin in glukoze, kateri pravimo tudi sladkor. Pasje telo naravno proizvaja omenjeno spojino, vendar se skozi čas njena proizvodnja upočasni. Do tega prispeva dejstvo, da se pes stara, kot tudi to, da ne uživa primerne prehrane. Za težave s sklepi pa so lahko zadolžene tudi razne bolezni, prebavne težave in drugi pojavi, ki preprečujejo pravilno delovanje naravnih procesov v pasjem telesu.

Glukozamin za psa maže pasje sklepe

Neglede na zdravje, starost in pasmo, je glukozamin za pse lahko izredno učinkovit. Psu ga dodamo v hrano kot dopolnilo. Nekateri briketi za pse ga že vsebujejo v svojih sestavinah izdelave. Ker spodbuja razvoj hrustančnih celic, je zelo učinkovit pri mazanju sklepov.

Glukozamin spodbuja razvoj hrustančnih celic psu, ki trpi za bolečinami v sklepih.
Glukozamin spodbuja razvoj hrustančnih celic, ki mažejo sklepe. Dajte ga vašemu psu, ki trpi za bolečinami v sklepih, da se mu bo stanje izboljšalo.

Tako se preprečuje neposredni stik med kostmi, kar močno zniža bolečine prizadetemu psu. Tekočini med kostmi pravimo tudi sinovialna tekočina. Njena glavna naloga je, da maže sklepe in preprečuje obrabo hrustanca. Če se proizvodnja omenjene tekočine v pasjem telesu poveča, je mogoče močno omejiti bolečino pri premikanju tačk in seveda tudi hoji ter teku.

Kdaj je glukozamin za pse potrebno jemati?

Naš kuža ne žalost ne more govoriti. Lahko pa nam veliko pove s svojim obnašanjem. Če težko stopa po stopnicah, potrebuje dolgo časa, da vstane ali s težavo teče, je to morda znak težav s sklepi. Vedno je najbolje, da obiščemo veterinarja, ki nam bo znal najbolje svetovati. 

YouTube video
Glukozamin za pse (3 popolni NARAVNI dodatki za zdravje pasjih sklepov)

Ko govorimo o ohranjanju zdravja naših malih živali, je vedno najboljša preventiva. Bolj kakovostne vrste briketov za pse vsebujejo morda tudi glukozamin in druge sestavine za spodbujanje zdravja psa. Z uravnoteženo in bogato hrano lahko nas pes živi veliko dlje in bolj kakovostno, kot bi sicer. Priporoča se uporaba hladno stiskanih briketov za pse in raznih dodatkov za prehrano, kot je lososovo olje, ki mu zagotovijo vse potrebne minerale in vitamine za zdravo življenje.

Iz iste kategorije: