Kljub temu, da je to vprašanje zelo enostavno, pa si diagnozo sami praktično ne morete postaviti. Lahko da je hernija, lahko da je išias. V vsakem primeru je bolečina močna, le da gre pri išiasu za bolečino v ledvenem predelu hrbta, ki je lahko le lokalna ali pa se širi tudi navzdol po nogi, pri herniji pa je tako, da se lahko pojavi tudi v vratu, v zgornjem ali pa spodnjem delu hrbta, bolečine pa se prav tako širijo lahko tudi navzdol po nogi. Kljub temu, da gre v obeh primerih za zelo močno bolečino, pa ju je skoraj da nemogoče razlikovati. Marsikdo potem pogleda, kako izgleda hernija simptomi pa prav tako, vendar pa praviloma kaj hitro ugotovi, da so si res precej podobni z išiasom.

Bolečine niso nič kaj prijetne, ki jih povzroča hernija simptomi pa so tudi precej zamegljeni

Prav gotovo je že vsakega vsaj pri starosti 30 ali več let kdaj uščipnilo v hrbtu, bolečina, čeprav nenavadna in ostra, pa je minila res zelo hitro in brez kakšnih posledic. Vendar pa, ali si predstavljate življenje z nenehno takšno bolečino, ki jo povzroča uščipnjen živec? Res je neprijeten, vendar pa se zavedajte, da je takšnih in podobnih primerov veliko in veliko ljudi trpi za bolečinami, ki jih povzroča hernija. Kaj narediti?

Zelo težko boste uspešno računali na pomoč javnega zdravstva, ki se kljub neprestanim bolečinam in zmanjšani kvalitete življenje, ki jo povzroča hernija, za kirurški poseg in odstranitev tistega koščka diska, ki se je premaknil ravno na živec, odloči res izjemno redko, le nekje v obsegu 1 % ali pa še manj je takšnih operacij. Pacienti po takem posegu tudi pravilno hitro okrevajo, saj je način zdravljenja izjemno napredoval, vendar pa se za poseg večinoma zdravniki odločajo le v nujnem primeru, to je takrat, ko pacient sploh nima več nobene moči ali pa nadzora nad odvajanjem, kar pa je že pravzaprav tako nujen primer, da je hernija že življenjsko ogrožujoča.

Tudi pri drugih medicinskih stanjih je potrebno čimprej poiskati strokovno pomoč. Mednje spada tudi psihoterapija, ki ljudem v psihičnih težavah pomaga rešiti težave, ki se jim zdijo pogosto povsem nerešljive. Na srečo se lahko tako z zdravili, spremembno življenjskega stila, odstranitvijo negativnih ovir in pogovorom premaga. Vendar je potrebno v akcijo stopiti čimprej.

Optika je eden izmed vodilnih ponudnikov na področju trgovine z očali in optičnimi pripomočki. Velika izbira sončnih očal in korekcijskih očal. Preberi več …

Naravna spojina za lajšanje bolečin v sklepih naših štirinožnih prijateljev. Predvsem večji in tudi ponekod mali psi lahko sčasoma občutijo v sklepih bolečine. To je lahko posledica obrabe sklepov, pogosto pa je za pojav bolečin zadolžena neprimerna prehrana in previsoka telesna teža.

Iz iste kategorije: