Vsaka spalnica je takrat, ko smo utrujeni, prostor, o katerem sanjamo, vsekakor pa je prav, da poskrbimo, da se bomo v njej dobro počutili tudi, ko se bomo zjutraj zbudili in še s krmežljavimi očmi pogledali okrog sebe …

spalnice

Urejen prostor brez truda

Verjetno veste, da urejenost prostora vpliva tudi na naše počutje. V zelo razmetanem prostoru, v katerem vsepovsod ležijo oblačila in še marsikaj drugega, se naš um težko umiri, razmetanost in kaotičnost delujeta moteče, zato se v takšnem prostoru ne počutimo dobro.

Zato je zelo pomembno, da skrbimo za urejenost našega doma oziroma prav vseh prostorov v njem. Na to pa je treba misliti že ob opremljanju. Če prostor namreč opremimo tako, da se ga da hitro in enostavno pospraviti oziroma da pospravljanje ne zahteva posebnega truda, potem bo pogosteje videti urejen, mi pa se bomo v njem lažje umirili, bolje spali in se zjutraj zbudili v prijeten ambient.

Nasprotno pa se zgodi, če pri opremljanju ne razmišljamo o praktičnosti pohištva, ki ga namestimo v določen prostor, kot je na primer spalnica (akron.si). Potem nimamo mesta, kamor bi zvečer odložili oblačila, zjutraj pižama ostane kar na postelji, enako je s knjigo, ki smo jo brali zvečer, še večji nered pa vlada v omari, v kateri ni dovolj prostora za vse, kar bi radi shranili vanjo …

Urejena spalnica

https://www.youtube.com/watch?v=1ZTdOn4e6W4

Da se izognete neredu, mora imeti vsaka spalnica poleg velike in udobne postelje tudi veliko omaro. Pri tem ni pomembna le njena velikost, ampak tudi to, da so police in predali v njej praktično razporejeni, da bodo imela vsa vaša oblačila v njej svoje mesto. Najpogosteje se zato ljudje odločajo za omare z drsnimi vrati, notranjost omare pa si uredijo sami po svojih potrebah.

Ko omaro enkrat zaprete, je spalnica takoj videti pospravljeno in lepo. Sedaj je treba misliti še na odlagalni in shranjevalni prostor ob postelji – nočne omarice pridejo prav za odlaganje, predal ali dva pod njimi pa za shranjevanje. Nanje lahko namestimo tudi lučko, lahko pa jo namestimo tudi na steno nad vzglavjem postelje.

V spalnici bomo potrebovali še kakšen obešalnik, na katerega bomo odlagali že nošena oblačila. Če se navadimo na eno mesto, kamor jih bomo odlagali, bo spalnica videti urejena in lepa, nam pa jo ne bo treba preveč pospravljati – dovolj bo, da posesamo v njej in posteljemo posteljo, pa bo!

Iz iste kategorije: