Ker gre pri izvedbi nepremičninskega posla ponavadi za večja denarna sredstva, je izbira prave agencije lahko kar zahtevno opravilo. V takem primeru je potrebno najti nekoga, ki mu bomo nakup ali prodajo nepremičnine povsem zaupali.

Vsaka prava izbrana agencija za nepremičnine se v prvi vrsti potrudi, da je pri svojem delu dovolj strokovna in da za nas opravi nepremičninski posel, ki bo najbolj ugoden in tudi enostaven. Pri tako zahtevni dejavnosti so potrebni posebni postopki posredovanja, ki olajšajo pot do kupca oziroma do prodajalca želene nepremičnine.

Vzroki za sodelovanje z agentom

Pri nakupu ali prodaji nepremičnine večina ljudi sodeluje z nepremičninskimi agencijami. Kakovostna agencija za nepremičnine je specializirana za področja poslovnih in stanovanjskih nepremičnin. Poskrbi, da se povsem izognemo resnim telefonskim klicem in nepotrebnim ogledom strank, ki nimajo zadostnih finančnih zmogljivosti in interesa.

Nepremičninska agencija v celoti in pravno varno uredi prenos lastništva, omogoča hitrejšo ter varnejšo pot do našega želenega cilja, obenem nam zagotavlja pomoč pri vzporednem poslu. To pomeni, če se hkrati odločamo za nakup/prodajo nepremičnine.

Zanjo se odločamo tudi zato, ker nam uredi izročitev vse potrebne dokumentacije nepremičnine, pripis pritiklin in primoprodajo nepremičnine.

S pomočjo nepremičninske agencije se bomo pojavili tudi v širi javnosti. Vsaka nepremičninska agencija namreč oglaša v osrednjih nepremičninskih medijih.

Obisk komercialista na našem domu

Če prodajamo nepremičnino in morda hkrati kupujemo novo, se bomo torej obrnili na nepremičninsko agencijo. Na domu oziroma na naslovu nepremičnine, ki se prodaja ali kupuje, nas bo obiskal tudi njihov komercialist. Z njim bomo opravili ogled in skupaj oblikovali najbolj primerno ceno in sicer glede na dejansko vrednost z razmerami na trgu.

Še nekaj prednosti nepremičninske agencije

Ker se kvalitetna nepremičninska agencija vsakodnevno srečuje z nakupi in prodajami nepremičnin, imajo pri svojem delu številne izkušnje. Tako najbolje vedo, na kaj je treba biti še posebej pozoren. Posledično se nam zviša varnost sklenjenega posla.

YouTube video

Komercialisti vedno preverijo, ali je nepremičnina, ki jo želimo kupiti, prosta vseh bremen ali je na njej kakršna koli hipoteka. V nadaljevanju preveri še, ali je nepremičnina vpisana v zemljiško knjigo. Z njegove strani je urejena tudi kupoprodajna pogodba, ki poskrbi, da je nakup oziroma prodaja neke nepremičnine pravno formalno ustrezno izpeljana. Kupec in prodajalec sta tako povsem pravno zaščitena.

Se odločate za nakup hiše ali stanovanja v Zagrebu, potem kliknite na povezavo, da si preberete več informacij.

Iz iste kategorije: