Na Hrvaškem zagotovo vlada največje povpraševanje za stanovanja v Zagrebu in na obali. Glavno mesto namreč ponuja večjo kvaliteto življenja, pa tudi več možnosti za zaposlitev, medtem ko je obala zanimiva predvsem zaradi turizma. Nepremičnine na hrvaški obali se tako kupujejo predvsem za oddajo, kar do neke mere velja tudi za stanovanja v Zagrebu, a ne v tolikšni meri.

Je pa to vsekakor lahko dobra investicija, ki se bo na dolgi rok še obrestovala, saj je za nepremičnine v hrvaškem glavnem mestu vedno več zanimanja tako med domačini kot med tujci. Vedno več mladih se odloča tudi za najem in ne nujno za nakup, kar je trend, ki se kaže povsod po Evropi. Zaradi tega se v vseh večjih evropskih mestih splača nakup stanovanja za oddajo, saj je povpraševanje po njih vedno večje.

Nakup nepremičnine na Hrvaškem

Če se odločate za nakup hiše ali stanovanja v Zagrebu, potem vas gotovo zanima, kako to poteka. Gre namreč za nakup nepremičnine v tujini, zaradi tega je postopek malo drugačen, kot če bi kupovali nepremično v Sloveniji. Zato je smiselno pri nakupu prositi za sodelovanje nepremičninsko agencijo, ki ima s takšnimi postopki nakupa v tujini že izkušnje in točno pozna zakonodajo in različne pasti ter možnosti. Tako bo vse skupaj veliko lažje, na voljo pa boste imeli tudi nekoga, ki ga lahko vprašate vse, kar vas zanima v zvezi z nakupom.

Stanovanja v Zagrebu

V agenciji bodo tudi poskrbeli za pripravo pogodbe in za vse ostalo, kar potrebujete za nakup nepremičnine na Hrvaškem. Na voljo so sicer različne nepremičnine, med katerimi lahko izbirate, ponudba pa je velika, saj je Zagreb relativno veliko mesto. Če zraven prištejemo še njegovo okolico, pa je izbira še toliko večja.

Stanovanja Zagreb – nakup, ki se splača

YouTube video

Če razmišljate o nakupu stanovanja v Zagrebu, potem je prav tako smiselno za pomoč prositi agencijo. Lahko izberete slovensko ali hrvaško agencijo, najboljša možnost pa je taka, ki deluje v obeh državah. Tako boste nakup najlažje speljali. Vse, kar morate storiti, je, da poveste svoje zahteve in kaj točno iščete in želite oziroma kakšna stanovanja v Zagrebu vas zanimajo, agencija pa bo nato poskrbela za vse ostalo.

Iz iste kategorije: