Potovanje z motorjem je razburljiva dogodivščina, ki je veliko večji užitek kot potovanje z avtomobilom. Ima pa takšno potovanje eno pomanjkljivost: vedno je na motorju premalo prostora za vso opremo, ki bi jo radi vzeli s sabo. Zato vam bodo prav prišli moto kovčki, kamor boste shranili vse, kar želite vzeti s seboj …moto-kovcki

Kam namestiti kovček?

Moto kovčki so različnih oblik in dimenzij, predvsem pa se razlikujejo po tem, kje na motornem kolesu so nameščeni. Največ motoristov prisega na kovčke, ki so nameščeni na zadnjem delu motorja, prav tako pa so zelo priljubljeni tudi stranski kovčki za motor.

Kako namestiti kovček na motor?

Zelo pomembno je, da vas kovčki in torbe oziroma vsa prtljaga, ki jo peljete s seboj na svojem motorju, med vožnjo ne ovira, niti ne ovira morebitnega vašega sopotnika, ki sedi za vami. Poleg tega pa je pomembno tudi, da so moto kovčki dobro pritrjeni, da se med hitro vožnjo kakšen ne odpne. Za to poskrbijo posebni nosilni sistemi, ki so namenjeni prav varni pritrditvi kovčkov na motor, pa tudi različni pritrdilni trakovi, ki poskrbijo še za dodatno varnost.

Zaklepanje s ključavnico

Nekateri kovčki omogočajo tudi zaklepanje s ključavnico, kar je odlična možnost za takrat, ko se odpravite na potovanje in svoj motor pustite parkiran za nekaj časa pred trgovino, restavracijo ali pač kje drugje. Zato je ključavnica zelo priročna, seveda pa v kovčkih na motorju nikoli ne puščajte česa vrednega, ampak denarnico in dokumente raje vedno nosite s seboj – tudi za to obstajajo posebne torbice, ki jih lahko nosite ovite okoli noge ali okoli pasu.

Usnjeni moto kovčki

Še posebej lepi in posebni pa so usnjeni kovčki za motor, ki so videti nadvse atraktivno. Če želite potovati v stilu, je to prava izbira za vas, prav tako pa so takšni kovčki tudi zelo lepo darilo za kakšnega motorističnega navdušenca.

Moto oprema na spletu

YouTube video

Če potrebujete kovčke ali kakšno drugo motoristično opremo, se jo najbolj splača kupiti na spletu. Priporočamo vam spletno stran Yogi.si, kjer so specializirani za motoristično opremo, kot so kovčki, torbe, oblačila, obutev, čelade, rokavice, motoristične hlače  in podobno, prav tako pa na njihovi spletni strani lahko naročite tudi različne rezervne dele za vaš motor.

Iz iste kategorije: