msm-prah

MSM prah je prehransko dopolnilo oziroma dodatek. Sicer se MSM prodaja tudi v kapsulah, a tega v prahu je lažje použiti, saj ga enostavno zmešate s tekočino in popijete. To lahko storite tako, da ga vmešate v svojo najljubšo pijačo, sveže iztisnjen sok ali vaš jutranji smoothie, ki vam bo dal energijo.

Kakšnega okusa je MSM?

Še ne razlog več, da se vam bolj splača kupiti MSM v prahu kot v kapsulah ali kakšni drugi obliki, je ta, da marsikdo meni, da ima ta mineral lepote, kot mu tudi rečemo, precej neprijeten okus, ki pa se ga skoraj ne občuti, če ga vmešate v sadni sok ali sadni oziroma zelenjavni smoothie. Zato je to najboljši način za použitje tega minerala.

Bio in naravno

Če vam je pomemben tudi izvor hrane oziroma vsega, kar použijete, ter to, da je tisto, kar použijete tudi čim bolj naravno, da je pridelano na ekološki način ter da ima oznako bio, potem boste veseli podatka, da se MSM lahko dobi v popolnoma naravni obliki. Ta mineral je namreč v resnici organsko žveplo, za katerega se uporablja kratica MSM, ki označuje kemijsko ime tega minerala.

Vitamin C kot dodatek

Morda ste že kdaj slišali, da je treba določeno hrano uživati v kombinacijo z drugo hrano. Nekateri vitamini na primer za to, da jih naše telo resnično absorbira, potrebujejo nekaj maščobe, za MSM prah pa velja, da ga je najbolje uživati skupaj z vitaminom C.

Preberite si še naslednji članek: Najbolj slavni namaz na svetu

Maslo iz arašidov zmanjšuje občutek lakote in posledično pripomore k izgubi telesne teže.

Kje najdemo vitamin C?

Kot vam je verjetno znano, imajo veliko vitamina C vsi citrusi, kot so na primer pomaranče, limone, limete, mandarine, klementine in podobno. Poleg tega pa vitamin C najdemo tudi v drugi hrani, na primer:
– korenju,
– cvetači,
– paradižniku,
– krompirju,
– kiviju,
– ananasu,
– špinači,
– zelju,
– jagodah.

Zanimivo pa je, da je zelo veliko tega vitamina, ki je pomemben za naše zdravje, tudi peteršilju in črnem ribezu. Tako je dobra izbira za napitek, v katerega boste vmešali MSM prah, lahko tudi sok iz črnega ribeza, lahko pa to jagodičevje vmešate tudi v svoj smoothie. Seveda lahko dodate še drugo sadje ali zelenjavo, ki vsebuje vitamin C, pa tudi tiste, ki vsebujejo druge vitamine. Tako boste poskrbeli, da bo vaše telo dobilo vitamine in minerale, ki jih potrebuje.
https://www.youtube.com/watch?v=hYSqyA4Y3nc

Kje kupiti MSM prah

Če bi radi kupili MSM, lahko prah naročite na super-obrok.si, kjer vas čakajo tudi nekateri drugi prehranski dodatki, zato se vam v vsakem primeru splača preučiti ponudbo.

Preberite si več o odstranjevalec trde kože.

Iz iste kategorije: