Vsak motorist potrebuje kvalitetne in vzdržljive motoristične hlače, ki ga bodo zaščitile pred posledicami padca. Zdrs v navadnih hlačah ali morda celo kratkih hlačah, po asfaltirani površini je namreč lahko izjemno boleč. Kvalitetne motoristične hlače vas bodo zaščitile pred poškodbami kože po spodnjih okončinah. Pri izbiri pravega modela se najprej osredotočite na material, dodatno zaščito in ventilacijo, šele nato na zunanji izgled.

Na voljo so v različnih modelih, materialih in oblikah. Izbira pa je odvisna predvsem od vašega stila vožnje in pogostosti vožnje. Največjo zaščito nudi najdražje debelo usnje, katerega si vsi ne moremo privoščiti. Lahko pa si privoščimo približke.

Različni materiali in stopnje zaščite

Zaščita, ki jo nudijo motoristične hlače ob padcu, je velikega pomena. Zato se je dobro pozanimati o različnih materialih in stopnji zaščite, ki jo nudijo. Najmanjšo zaščito nudijo tanke bombažne hlače in jeans, največjo pa usnje. Srednjo zaščito nudijo oblačila iz sintetičnih vlaken, vendar se je dobro pozanimati o sami gostoti in debelini tkanine. Večina motoristov posega bodisi po usnju, bodisi po posebnih okrepljenih jeans hlačah. Usnje se lahko namreč poleti precej segreje, kar je neudobno med vožnjo.

Tekstil ali usnje?

Material, s katerega so motoristične hlače, je izrednega pomena. Tako tekstil, kot usnje imata svoje prednosti in slabosti. Tekstil je cenovno ugodnejši, medtem, ko usnje nudi več zaščite. Tekstil je lažje vzdrževati, usnje pa zahteva posebno nego z izdelki za nego usnja. Včasih ga moramo odnesti tudi v kemično čistilnico. Udobje je odvisno od pogostosti vožnje in vašega stila. Usnje se veliko bolje prilega koži, a je poleti malce prevroče, saj slabše diha. V slabem vremenu, se bolje obnese tekstil, saj je bolj zračen, se hitreje suši in je prevlečen s posebno zaščito proti vodi in umazaniji. V kolikor je varnost za vas najpomembnejša, izberite usnjene motoristične hlače.

YouTube video

Prileganje kot druga koža

Usnjene motoristične hlače se vam bodo prilegale kot druga koža. To pomeni, da bodo med vožnjo udobne, obenem pa vas bodo dodobra zaščitile pred posledicami padca. Med nošenjem ne opletajo in se tesno oprijemajo telesa. Na ta način ostanejo dodatno okrepljeni in zaščiteni predeli popolnoma varni.

Preberite si še o tem, kako vam lahko avto pred točo zaščitijo kvalitetne cerade za avto.

Iz iste kategorije: