Toplice so lahko odličen kraj za sproščanje in pridobivanje izgubljene energije. Če se v terme odpravite vsaj nekajkrat na leto, s tem ne poskrbite samo za svoje počutje, temveč tudi svoje zdravje. K temu seveda lahko izjemno dobro pripomore zdravilna bazenska voda.

A termalna voda ni edini način sproščanja in razvajanja v toplicah. Na voljo so še druge storitve, ki prav tako odlično pripomorejo k vašemu zdravju in počutju. Nekatere med njimi vam celo omogočajo, da si dobro počutje in zdravje zagotovite na dolgi rok. To je denimo ayurveda.

Kaj je ayurveda?

Ayurveda velja za najstarejšo znanost o življenju, podrobneje pa jo lahko spoznate tudi v toplicah. Takšna znanost ne deluje samo kurativno, temveč tudi preventivno. Poudarja, da izražanje naših genov vplivajo predvsem naš življenjski slog, prehrana pa tudi zunanje okolje. To pa pomeni, da lahko z ustreznimi ukrepi sami ohranjamo dobro počutje in zdravje.

Ayurveda
Ayurveda nam pomaga pri najrazličnejših težavah

V veliki meri vas ayurveda lahko tudi nauči, kako se morate pravilno prehranjevati. Poudarja, da smo si ljudje med seboj lahko zelo različni in da vsaka vrsta hrane ni za vsakogar. Medtem ko bo nekomu na primer dobro dela surova zelenjava, drugemu ne bo.

Reševanje težav s pomočjo ayurvede

S pomočjo starodavne znanosti lahko torej rešujemo najrazličnejše težave, ki nas pogosto ali pa kar vsakodnevno spremljajo. Med drugim nam pomaga odpravljati suho in razpokano kožo, splošno utrujenost, bolečine, nespečnost, strah, nervozo.

YouTube video
Kaj je ajurveda in kako ajurveda lahko prepreči bolezen?

Ayurveda oziroma njeno znanje nam lahko izjemno dobro koristi tudi pri odpravljanju težav s prebavo – z vetrovi, napihnjenostjo, povečano kislino, zgago.

Ayurvedska joga

Ajurveda vam torej lahko pomaga določiti individualno hrano, zelišča, začimbe. Vse to vam bo pomagalo do notranjega ravnovesja. Če pa boste k temu dodali še ayurvedsko jogo, pozitivne spremembe v svoj življenjski stil, različne druge vrste aktivnosti, boste k svojemu počutju in zdravju pristopili še toliko bolj celostno oziroma holistično.

Zavedati pa se morate, da vam takšna znanost lahko pokaže zgolj pravo smer, pot pa boste seveda morali prehoditi sami. V povezavi z njo vam v termah lahko ponudijo celostno obravnavo, čistilne tehnike, masaže, jogo, ne nazadnje je na voljo tudi posebno izobraževanje na temo iz uporabne ayurvede. Če bi radi ayurvedo prakticirali skupaj s partnerjem, pa se skupaj naučita osnov v okviru romantičnih paketov za dva v Termah Laško.

Iz iste kategorije: