Sonce je neskončni vir energije, ki ga lahko uporabimo za napajanje mnogih naprav. LED tehnologija svetila pa je tudi prinesla številne izboljšave, kot je nižja poraba električne energije, višja življenjska doba notranjih in zunanjih svetil ter mnogo več. Če združimo solarno in LED tehnologijo, dobimo vrhunska solarna svetila za zunanjo uporabo, ki nam bodo služila zelo dolgo časa. Postavimo jih lahko skoraj kamorkoli, delujejo pa z veliko zanesljivostjo dolgo časa. Obenem predstavljajo odlično zeleno rešitev za ustvarjanje svetlobe v svetu, kjer želimo čim manj obremenjevati okolje oziroma naravo.

Solarna svetila uporabljajo fotovoltaične celice

Moderna solarna svetila uporabljajo fotovoltaične celice. Te delujejo tako, da spremenijo sončno svetlobo v električno energijo, ki napaja LED žarnico ali žarnice. Omenjen proces na noben način ne obremenjuje narave, saj sonce predstavlja neskončni vir energije. Na novo ustvarjeno električno energijo svetilo shranjuje v vgrajeno baterijo ali akumulator. Ta pa se vklopi, ko se stemni, kar nam nudi osvetlitev okoli našega vrta, garaže, dovoza ipd. Posamezno svetilo na solarno energijo lahko ponovi postopek polnjenja in praznjenja več tisočkrat. Zato jih brez težav uporabljamo tudi po več let, ne da bi jih morali zamenjati.

Nakup solarnih svetil
Moderna solarna svetila uporabljajo fotovoltaične celice.

Svetila na sončno energijo so prenosljiva

Pogosto predstavlja veliko težavo dejstvo, da potrebujemo za napajanje klasičnih svetil električni kabel. Tako moramo kupiti razne podaljške in druge pripomočke, če želimo na določenem predelu zunaj našega doma imeti svetlobo. Pri solarnih svetilih pa te težave ni. Prenašamo jih lahko iz enega dela naše nepremičnine na drugega, ne da bi potrebovali kabel. Za njihovo delovanje poskrbi vgrajena baterija, kot tudi fotovoltaične celice. Tako lahko premestimo svetila iz enega mesta na drugega po potrebi. To je izredno uporabno, če potrebujemo svetlobo na določnem mestu okoli naše hiše, zaradi različnih razlogov.

Fotovoltaična tehnologija nam pomaga prihraniti denar

Nakup solarnih svetil predstavlja manjši strošek. Ta pa se hitro odplača samodejno. To pa zato, ker ne bomo uporabljali električne energije iz omrežja za osvetljevanje zunanjosti našega doma. Obenem pa omenjena svetila ne potrebujejo električnih kablov in druge opreme, ki bi nas dodatno finančno obremenili.

Vgrajen akumulator v posameznem solarnem svetilu se takoj prične polniti, ko se sončna svetloba dotakne polnilnih celic. Tako ne bomo potrebovali kupovati prenosnih polnilcev, agregatov, baterij in druge opreme.

YouTube video
Top selekcija zunanjih solarnih svetilk.

Preprosta namestitev solarnih svetil

Velika prednost vseh solarnih svetil je preprosta namestitev. Obstajajo izvedbe, ki jih lahko preprosto postavimo v zemljo ali drugo mehko površino. Na voljo pa imamo tudi izvedbe, ki jih lahko pričvrstimo na določene elemente okoli naše hiše ali stanovanja. Neglede na to, kam bi radi postavili svetila na solarno energijo, hitro najdemo rešitev. Moderna svetila vsebujejo LED žarnice, ki v resnici sploh niso žarnice, ampak polprevodniki. Te imajo veliko daljšo življenjsko dobo od navadnih žarnic, kar jih naredi primerne za uporabo znotraj in zunaj našega doma.

Iz iste kategorije: