Namizna svetilka lahko opravlja dve funkciji, saj je na eni strani funkcionalna in nudi ustrezno osvetlitev pri branju, pisanju in drugih opravilih, na drugi strani pa jo lahko uporabimo kot dekorativni element, ki dopolnjuje slog doma. Glede na namembnost se svetila razlikujejo v določenih elementih, kot je na primer vrsta žarnice, velikost pokrova, materiali in velikost. 

Dekorativne namizne svetilke so na voljo v različnih barvah, slogih in materialih. Pri tem lahko izbiramo med navadnimi žarnicami ali LED žarnicami. LED svetila z intenzivno belo svetlobo so bolj primerna za namestitev v prostore, ki imajo moderno pohištvo. V vsakem primeru pa bodo luči za na mizo osvetljevale tisti del prostora, kjer potrebujemo skoncentriran snop svetlobe, zato da bi lahko brali ali pa poudarili določen predmet v prostoru. 

Izbiranje prave lokacije za postavitev luči 

Tiste luči, ki jih potrebujemo za učenje, pisanje ali branje, bomo postavili na pisalno mizo oziroma na površino v delovnem kotičku. Tako si lahko zagotovimo skoncentriran snop svetlobe, ki ga lahko usmerjamo v vse strani do določenega kota, saj ima namizna svetilka prilagodljivo ogrodje. 

Če pa želimo luč uporabiti kot dekorativen element, pa se je potrebno orientirati glede na dimenzije svetila in dimenzije površine. Na primer, na manjšo nočno omarico ne moremo postaviti večje luči, saj bo v tem primeru predstavljala oviro. Prav tako pa bo osvetlitev v tem delu izgubila svoj čar, saj bo svetloba premočna in preveč svetla. Na komodo v dnevni sobi pa lahko postavimo večjo svetilo in tako lahko ustvarimo osrednji prostor, ki ga dopolnjujejo še drugi dekorativni elementi. 

Preberite naslednji članek: Olajšajmo življenje starejšim ljudem doma

Pomoč starejšim na domu je namenjena osebam, ki imajo zagotovljene bivalne in druge pogoje za življenje v svojem bivalnem okolju, ampak zaradi starosti in drugih zdravstvenih težav, invalidnosti, poškodb in drugih bolezni, potrebujejo pomoč ali druge storitve na domu. 

Luči za na mizo v različnih slogih 

Izbiramo lahko med formalnimi ali neformalnimi slogi, modernimi in klasičnimi svetilkami ter svetilkami v različnih barvnih odtenkih, vzorcih in dodatkih. Pri tem je najbolj pomembno, da se stil luči ujema s stilom prostora. Tako se bodo barve in slogi lepo dopolnjevali. Če ima prostor bolj moderno pohištvo v minimalističnem slogu, ga lahko popestrimo z enobarvnimi svetili, ki jih postavimo na samostoječe predalnike, mizice ob sedežni garnituri ali drugod. 

YouTube video

V specializirani spletni trgovini s svetili na naslovu www.volino-svetila.si je na voljo široka ponudba namiznih svetilk v različnih barvah, stilih, materialih, oblikah in ogrodjih. 

Iz iste kategorije: