Polo majice predstavljajo najvidnejši del celotne uniforme, ki jo delavec vsak dan nosi na delu. Podjetja na blago natisnejo svoje logotipe ali druge simbole, besedila ali slike, ki predstavljajo njihovo blagovno znamko. Za večjo obstojnost logotipa pa podjetja naročajo tudi vezenje na blago. 

Uniformirane majčke z ovratniki in gumbi so bolj elegantne od navadnih t-shirt majčk, zato so primerne za nošnjo v vseh industrijah. Podjetje jih lahko naroči po merah svojih zaposlenih, zato da bi se v njih bolje počutili. Polo majice z izvezenimi ali natisnjenimi logotipi pa podjetje lahko uporabi tudi za promocijo svojih storitev ali produktov, ko unikatna promocijska darila podari svojim poslovnim partnerjem, kupcem in ostalim odjemalcem.

Vezene majčke po meri dajejo videz profesionalnosti 

Polo majice z izvezenimi ali natisnjenimi logotipi spodbujajo profesionalno podobo delavcev na delovnem mestu in posledično krepijo celoten vtis o profesionalnosti podjetja. V veliko industrijah, na primer v restavracijah in trgovinah, je prvi vtis najbolj pomemben, saj v tem trenutku začne podjetje s kupcem graditi odnos in zaupanje. 

Polo majice z natisnjenimi napisi spodbujajo timsko delo
Polo majice kot delovna uniforma

Če bi bila oblačila zaposlenih  v restavraciji umazana in stara, tedaj bi to odražalo njihov neprofesionalni odnos do strank, hrane in čistoče. Čiste in uniformirane majčke z enakimi napisi ali logotipi pa ustvarjajo dober prvi vtis, tako o samih delavcih, ki jih nosijo, kot tudi o podjetju.  

Enotne majčke po meri povečujejo produktivnost delavcev  

Več različnih študij je dokazalo, da so delavci bolj produktivni, ko na delovnem mestu nosijo uniformo. Raziskovalci še vedno razpravljajo o natančnih vzrokih za ta psihološki učinek na človekovo vedenje.

YouTube video

Najverjetneje je, da je pozitiven vpliv uniformiranih majčk na produktivnost zaposlenih rezultat pripadnosti določenemu sistemu ali delovni skupini ljudi, kar posledično povečuje tudi posameznikovo samozavest.

Majčke z natisnjenimi napisi spodbujajo timsko delo 

Enotne uniforme in uniformirane majčke z enakimi napisi ali logotipi spodbujajo timsko delo med zaposlenimi. Ker so majčke označene z imenom ali logotipom podjetja, so delovne ekipe bolj ponosne na delo, ki ga opravljajo. Pri tem se poistovetijo s podjetjem in mu izkazujejo pripadnost. Na spletni strani habeco.hr lahko podjetje za svoje zaposlene naroči polo majice s kratkimi rokavi, majčke z dolgimi rokavi ali pa delovne in poslovne srajce, ki še dodatno poudarjajo eleganco.

Iz iste kategorije: