Polnilna baterija Power Bank je prenosni polnilec oziroma napajalnik, ki je zasnovan za ponovno polnjenje elektronskih naprav, ko ste na poti. Potovalni polnilec je na voljo v žepni velikosti ter v večjih dimenzijah, pri čemer so napajalniki tudi bolj zmogljivi. Mobilni polnilci se največkrat uporabljajo za polnjenje pametnih telefonov, tablic, prenosnih zvočnikov, kamer in celo prenosnikov. 

Zunanja polnilna baterija Power Bank
Power Bank ali prenosne polnilne baterije

Pametni telefoni imajo sedaj velike zaslone in veliko aplikacij, ki navkljub pametnemu varčevanju z energijo, še vedno porabijo veliko energije. Da vas ne bi izpraznjena baterija na telefonu ali kateri drugi elektronski napravi presenetila, je najbolje imeti ves čas s sabo tudi zunanji prenosni napajalnik, še posebej, če ste v situaciji, ko nimate veliko možnosti za običajno polnjenje telefona ali pa dlje časa potujete.

Uporaba prenosnega polnilca za napajanje elektronskih naprav 

Zunanja polnilna baterija Power Bank ima USB izhode, ki jih lahko uporabite za povezavo s stensko vtičnico in pa USB vhode, ki s kablom povezujejo različne elektronske naprave. Nekateri polnilci so na voljo tudi s priloženim adapterjem, zato da se je mogoče priključiti v stensko vtičnico.

YouTube video

Obstaja pa tudi nekaj vrst potovalnih polnilcev, ki za polnjenje telefonov uporabljajo mikro ali mini USB vhod in izhod. Na voljo pa so tudi mobilni napajalniki na solarno napajanje, kar je še posebej uporabno, če jih vzamete s seboj, ko se odpravljate na kampiranje, v naravo ali na pohod. 

Prednosti uporabe zunanjih prenosnih polnilcev za polnjenje telefonov 

Ena izmed najpomembnejših prednosti uporabe prenosnih polnilcev je v tem, da lahko pametne telefone in druge elektronske naprave napolnite kjerkoli in kadarkoli. Tako vam ne bo potrebno skrbeti, da bi imeli prazno baterijo in nedelujoč telefon. Polnilna baterija Power Bank pa ima še drugi dve pomembni prednosti: 

  • Prenosljivost: mobilni napajalniki so lahki in vitkih oblik, zato jih lahko spakirate v katerokoli torbo ali jih enostavno pospravite v žep. 
  • Univerzalno polnjenje: potovalni polnilci so zasnovani tako, da lahko polnijo več vrst elektronskih naprav. Prav tako pa lahko polnijo različne blagovne znamke in modele pametnih telefonov. Istočasno pa lahko napolnite dve različni elektronski napravi ali dva pametna telefona različnih znamk. 

Prenosne polnilne baterije Power Bank so na voljo za nakup v spletni trgovini z dodatno opremo za telefone na naslovu www.gizzmo.hu. Tu lahko najdete tudi sodobno tehnologijo polnjenja elektronskih naprav, kot je prenosni polnilec z QI polnilnim sistemom, ki omogoča brezžično polnjenje QI podprtih mobilnih naprav.

Iz iste kategorije: