Urejena notranjost avtomobila vedno pusti dober vtis na vseh potnikih. Obenem pa pove veliko o skrbnosti in natančnosti lastnika, ki je zadolžen za ohranjanje vrednosti vozila. Notranjost pa se ne konča in začne samo s kabino, ki zajema voznikov, sovoznikov in zadnji del kabine. Zelo pomemben je tudi prtljažni prostor. Različne poškodbe, ki so posledica prevažanja težke in ostre prtljage močno znižajo vrednost vsakega avtomobila, kombija, SUV-a, pol-kamiona, dostavnika ipd. Zato je pomembno, da uporabimo korito prtljažnika za zaščito preproge pred raztrganinami, madeži, politji tekočine in drugimi nevarnostmi.

Preprečimo poškodbe prtljažnika

Prtljažni prostor našega avtomobila je namenjen prevažanju različne prtljage. Prevažamo lahko orodja, pisarniške potrebščine, živila ipd. Enako pa velja za hišne ljubljenčke, saj imajo v zadnjem delu vozila na voljo dokaj veliko prostora. Realnost pa je taka, da vsak kos prtljage lahko povzroči škodo na preprogi in plastičnih ter gumijastih delih prtljažnika.

Korito prtljažnika avtomobila
S korito prtljažnika zavarujemo dno prtljažnika

Tudi živali hitro pustijo odrgnine in madeže, ki jih povzročijo njihovi kremplji, slina ipd. Seveda pa je tudi možno, da katero od živil pusti madeže za seboj. Pred vsemi temi nevarnostmi se lahko zavarujemo s koritom prtljažnika. Njegova sestava ujame prašne, vlažne, ostre in druge delce na svojo površino. Obenem pa varuje prtljažnik pred težkimi in ostrimi predmeti, kot so orodja. Kremplji hišnih živali pa tudi ne bodo prišli do kontakta s preprogo, kar bo ohranilo njen izgled in funkcionalnost.

Nevidne prednosti korita prtljažnika

Veliko voznikov lahko hitro spregleda skrite prednosti, ki jim ga nudi korito prtljažnika. Te je možno opaziti skozi njegovo uporabo, vendar je dobro, če jih poznamo vnaprej. Korito je narejeno tako, da nudi delno oblazinjenje naši prtljagi. To omogoča varno prevažanje krhkih predmetih, kot je steklovina, staro pohištvo ipd.

YouTube video
Video: Gumi korito za prtljažnik Gledring

Nekatera korita imajo hrapavo površino. Ta ima proti-zdrsni učinek na predmetih, ki jih prevažamo. S tem se izognemo poplesovanju prtljage med vožnjo našega avtomobila. Vsako korito pa prepreči stik razlitih tekočin, prahu, vlage in druge umazanije s preprogo. Razvoj neprijetnega vonja tako ni mogoč v prtljažnem delu vozila. Obenem pa ga brez težav operemo z vodo ali milnico.

Gumijasta in vinilna korita prtljažnika 

Na trgu lahko opazimo 2 glavni vrsti korit za prtljažnik, ki sta gumijasta in vinilna. Guma je načeloma bolj vzdržljiva in jo je lažje očistiti. Vinil pa ima bolj prefinjen izgled in lažje ujame prašne delce. 

Gumijasta prtljažna korita so namenjena vsakdanji uporabi. Obenem pa lahko vzdržijo visoke in nizke temperature. Prednost je tudi ta, da jih brez težav očistimo z vodo.

Vinilna korita so namenjena občasni uporabi. Imajo pa prednost, da so bolj odporna na kemikalije. Obstaja pa več možnosti izbire barve vinila. Tako lahko s primerno barvo dodamo našemu avtomobilu kanček prestiža v prtljažnem delu. 

V vsakem primeru je priporočljivo imeti korito za prtljažnik, saj bomo tako ohranili večjo čistost in vrednost našega avtomobila. To pa nam bo prišlo zelo prav v primeru prodaje našega vozila.

Iz iste kategorije: