Rute so čudovit modni kos, ki se ga lahko uporablja v različne namene. Ko je zunaj hladno, si jih lahko preprosto ovijete okoli vratu namesto šala. Ko greste poleti na morje, jih lahko, če so le dovolj velike, uporabite kot sarong. Tako boste tudi na plaži takoj pripravljeni, ko vam bodo prijatelji predlagali osvežitev v enem izmed tamkajšnjih lokalov. Če radi dopustujete z jadrnico, veste, kako neprijetna znata biti morski veter in žgoče sonce. Tudi v takih primerih pridejo rute še kako prav, saj jih prav zaradi njihove oblikovanosti enostavno zavežete okoli glave in poskrbite, da bo glavobol kar splaval po vodi.

Rute so skratka primerne prav za vsak letni čas. So zelo praktičen modni dodatek, s katerim lahko lepo popestrite svojo garderobo.

Rute iz različnih materialov

Dandanes obstaja velika izbira kar se tiče materialov. Najdražje in najbolj kakovostne so svilene rute. Nosili jih boste dolgo, saj so trpežne in imajo dolgo življenjsko dobo. Imajo to lastnost, da kožo lahko grejejo ali hladijo, zato jih je mogoče uporabljati v vseh letnih časih. Če so vam takšne rute morda predrage, obstajajo tudi druge dobre možnosti. Bombažne rute ali pa te, ki so narejene iz umetnih vlaken, so prav tako tople in lepe. Kombinirate pa jih lahko tako z bolj elegantnimi oblačili kot s športnimi. Pomembno je le, da izberete kakovosten material, barvo in vzorec pa lahko prilagodite svojim željam in okusu.

DIY izdelava

Svilene rute si sicer lahko ustvarite doma tudi sami, če ste vešči slikanja in ravnanja z materialom. Opozarjam pa vas, da vam bo to vzelo precej časa. Rute se najprej s posebnimi žebljički pritrdi na okvir, kar je res nerodno početje. Zadeti morate namreč milimetrski rob. Pri tem nastanejo v robu luknje, ki kazijo rute, pa naj bodo še tako lepo poslikane. Potem je potrebno na blago nanesti konturo v obliki vzorca. Pri tem morate paziti, da so črte sklenjene, sicer se vam bodo barve razlile preko nje. Nazadnje je treba vse ročno poslikane rute še zlikati in oprati ter biti pri tem zelo pazljiv, da ne uničimo barve, še preden se je ta dobro vpila v blago.

Prednost nakupovanja na internetu

Vas je že vse minilo, kajne? Namesto tega mukotrpnega dela je precej enostavneje, da si rute lepo ogledate na svetovnem spletu. Kaj ni bolje časa porabiti za to, da v miru razmislite, kaj si želite? V nekaj sekundah lahko potem opravite tudi nakup.

YouTube video

Na internetu imate možnost izbiranja med neštetimi vzorci, barvami in oblikami ter velikostmi. Svetujem vam, da si omislite vsaj dva oziroma tri različne kose. Tako boste z njimi ustvarili nešteto novih izgledov.

Če pa vas zanimajo majce pa si preberite naš članek na to temo.

Lasni podaljški so stroškovno sprejemljivi, enostavni za namestitev in preprosti za vzdrževanje. Preberite več …

Iz iste kategorije: