Nakit je nekoč veljal za telesni okras, s katerim so ljudje izražali svoj položaj v družbi – in ponekod je še danes tako, vsaj kar se tiče nakita z dragimi kamni, ki pričajo o bogastvu in statusu. Za večino pa je nakit okras, ki mu pravimo modni dodatek, saj si ne moremo privoščiti drage diamantne ogrlice, zapestnice, tiare, prstana. In pravzaprav je potrebno priznati, da marsikatera sodobna ženska ali moški do dragega in prestižnega nakita niti nimata odnosa, ki so ga imeli nekoč. Mnogi raje posežejo po nakitu, ki izraža osebnost, kot po nakitu, ki izraža naše bogastvo. Nenazadnje je lahko ogrlica ali drug kos nakita dober pokazatelj tega, kakšna osebnost smo, kaj nam je všeč, kakšna so naša prepričanja, kaj cenimo – in to pogosto niso materialne stvari ali denar, ki ga simbolizirajo zlato ter dragi kamni.Ogrlice

Ogrlice, s katerimi se lahko izrazimo

Ogrlica

Odkar nakit ni omenjen le na drage kovine in kamne, si ga lahko privošči vsakdo. Bižuterija je na voljo v skoraj vsaki trgovini z oblačili, čevlji, modnimi dodatki, in celo iz splošnega marketa s špecerijo se lahko prinese domov kakšna ogrlica ali uhani. In kakšen je nakit, ki ga najpogosteje uporabljamo? Tisti, ki se poda k naši osebnosti in tako popolno dopolnjuje naš stil življenja ter naš stil oblačenja.
Zadnja leta so v modi tako imenovane »statement« ogrlice, torej ogrlice (https://www.lideja.com/ogrlice.html), ki takoj pokažejo na naš odnos do sveta, poleg tega pa so hitro opazne – so edini modni dodatek, ki ga ženska potrebuje, ter edini okras telesa. Običajno so tako opazne, da lahko k njim oblečemo tudi povsem običajna, celo »pusta« oblačila, pa bomo vseeno videti urejeni. In te ogrlice nam omogočajo obilo izražanja, saj niso izjemno kreativne zgolj po videzu, temveč tudi po uporabljenih materialih.

Materiali in oblike

YouTube video

Izrazne oziroma »statement« ogrlice lahko z obliko upodabljajo tisto, kar nam je blizu, še bolj pa pri tem pomaga uporaba primernih materialov. Lahko se odločite za ogrlice iz stekla, kovine, kamnov, volne, čipke, usnja in še marsičesa, na primer iz starih delcev pločevine, ki jih je umetnik domiselno ponovno uporabil in jih iz uporabnih predmetov spremenil v umetniške. Z njimi lahko izrazite svojo močno vero v kar koli vas veseli – tako velike in bogate ogrlice lahko upodabljajo prave slike ali v svojo obliko zajamejo tudi cele zgodbe.

Ali veste da so rute primerne prav za vsak letni čas in so praktičen modni dodatek. Še več o tem boste našli v našem najnovejšem članku.

Iz iste kategorije: