Spravimo se od doma!

Počitnice so tu in marsikdo si bo zaželel, da odide na morje, v gore, morda na potovanje v tujino ali na obisk k sorodnikom na kakšno kmetijo, daleč izven mestnega vrveža ali seveda obratno, če ste iz province, si boste morda zaželeli malce mestnega nemira in gneče. Okusi so pač različni. A takoj ko se odpravimo od doma, se najprej povprašamo, kaj vse moramo vzeti za teh nekoliko dni ali morda celo tednov, s seboj na potovanje oziroma počitnice. Poleg klasičnih reči, kot so oblačila, obutev, zdravila in kakšno dobro čtivo za preganjanja dolgočasnih uric, ko kje in na koga ali kaj čakamo, moramo s seboj skoraj nujno vzeti tudi nekaj tehničnih reči oziroma elektronskih naprav.

Ni tehnike, brez elektrike

Pa smo tu. Vsako od naprav, ki jo bomo vzeli s seboj, bomo morali nekako napolniti. Pri tem imamo več možnosti. Denimo zamenjavo baterij, priključitev na električno omrežje ali polnjenje akumulatorja oziroma baterije preko polnilca.

power-bank

Polnilec je lahko v avtomobilu, kjer naprave največkrat polnimo med vožnjo, še posebej mobilni telefon, navigacijske naprave in tablične računalnike, lahko pa jih napolnite tudi preko klasičnega električnega omrežja, ki da več elektrike in lahko napolni tudi zahtevnejše in zmogljivejše baterije, kot je denimo tista v prenosnem računalniku. A sedaj poznamo še eno možnost in to je power bank! Power bank je majhna napravica, ki izgleda kot dodatna baterije, lahko pa je praktično kakršnekoli oblike. Power bank se napolni kot baterija, vendar mu je povsem vseeno, katero napravo boste nanj priključili. On jo bo preprosto polnil, kot da bi napravo vključili v električno omrežje.

Power bank je mobilen

Ključna prednost power banka je ta, da ga lahko kamorkoli vzamete s seboj, saj je izjemno majhen in s tem priročen. Lahko ga spravite v žep bunde ali jakne in s kablom povežete z mobilnim telefonom in ta mu bo medtem, ko se sprehajate po mestu ali ste na poslovne sestanku ali kosilu, lepo počasi polnil baterijo. Druga možnost je, da mobilni telefon ali tablico pospravite v nahrbtnik ali torbico, ju povežete s polnim power bankom in med vašim sprehodom ali hojo v hrib ali na vrh gore, se bosta napolnila. Power bank je lahko takšen, da lahko polni eno napravo ali celo več naenkrat, če ima več USB priključkov.

YouTube video

Ko ga kupujete, bodite na to možnost pozorni. Prav tako obstajajo nekatere power bank naprave, ki vam kažejo koliko energije še ima, da boste vedeli, kdaj ga spet napolniti in pripraviti, da bo na terenu predstavljal dodatno baterijo za vašo elektronsko opremo. Bodite pozorni tudi na njegovo zmogljivost, ki lahko pomeni, da vam bo enkrat napolnil baterijo mobilnega telefona, potem pa ga boste morali ponovno polniti ali pa jo bo zmogel napolniti večkrat zapored in to celo pri tistih telefonih, ki imajo že sami po sebi izjemno zmogljivo baterijo.

Iz iste kategorije: