Velikost kotlička je odvisna od tega, ali je stranišče, ki ga uporabljate, enodelno ali dvodelno, in koliko vode uporablja z enim splakovanjem. Na splošno bosta dvodelna stranišča imela večji kotliček, kot tudi stranišča, ki splaknejo z več vode.

Garancija

Vse straniščne školjke, ki smo jih pregledali, prihajajo z enoletno garancijo, da vam omogočajo brezskrbnost pri nakupu. Vendar se prepričajte, da preverite ocene strank, če želite izvedeti, ali različni proizvajalci ponujajo dobre storitve za stranke.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali bo sodobna školjka na splakovanje ustrezala hiši s starim vodovodnim sistemom?

Odgovor je odvisen od vašega vodovodnega sistema. Sodobno stranišče tipa
MS604114CEFG-01 na splakovanje ima običajno dve liniji, ki tečeta skozi njo – vhodno vodno linijo, ki povezuje kotliček, in izhodno kanalizacijsko linijo, ki odvaja vodo in odpadke iz sklede. Če niste prepričani, ali se vaš vodovodni sistem ujema s sodobnim straniščem, je običajno najbolje poklicati vodovodarja, da oceni vaš sistem in pripravi priporočilo.

Kako lahko prilagodim moč, s katero stranišče splakuje?

Malo lahko spremenite moč, s katero stranišče splakuje, tako da prilagodite nivo vode v rezervoarju in prilagodite ohlapnost verige. Dodajanje več vode v rezervoar z vsakim splakovanjem bo zagotovilo večji pritisk v straniščih z gravitacijskim splakovanjem. Za najboljše rezultate nastavite nivo vode na 1,2 cm pod ventilom in nastavite ohlapnost verige na približno pol centimetra. Kupite lahko tudi nastavljivo loputo, da bo sistem še bolj prilagodljiv.

YouTube video

Z manjšo porabo vode obstaja večja možnost zamašitve?

Na žalost, da, čeprav je odvisno od mehanizma splakovanja vaše straniščne školjke. Če izberete manj vode pri vsakem splakovanju, lahko prihranite vodo in zmanjšate račun za vodo, vendar se želite prepričati, da imate dovolj vode za odnašanje odpadkov brez zamašitve – to je primer, kjer lahko stranišče z dvojnim splakovanjem pride še kako prav.

Kaj je »rough-in«?

Ta dimenzija stranišča opisuje razdaljo med steno neposredno za straniščem in odtočno cevjo, kjer odpadki zapuščajo skledo. Lahko jo preverite na vaši trenutni školjki tako, da ocenite razdaljo od stene do najbližjih vijakov, ki držijo stranišče v tleh. American standard, na primer, ima to razdaljo na 30 cm, ki jo je treba upoštevati pri prostoru, ki ga potrebujete v kopalnici za namestitev stranišča.

Iz iste kategorije: