Vedno sem sovražil krivico. Starši so me od majhnega učili pravih vrednot in da se postavim na pravo stran. Nikoli nisem obrnil hrbta krivici.

Ko sem v svojem podjetju odkril, da varajo stranke in da so računi za elektriko večji iz dneva v dan, sem moral dati odpoved. Res je, da sem imel družino, ki sem jo moral preživljati, ampak nisem mogel prenesti dejstva, da je bilo prevaranih toliko ljudi.

Kako sem odkril, da podjetje prireja račune za elektriko?

Zelo mlad sem pričel delati za enega od distributorjev električne energije. Od takrat je minilo več kot 10 let. V podjetju je vedno vladala dobra atmosfera in vse je super delovalo. Vedno smo se odzivali na pozive naših strank. Zdelo se je, da je podjetje delovalo za prebivalce.

Vendar pa prebivalci niso bili istega mnenja. Konstantno so nas zmerjali z lopovi in drugimi in ostalimi zmerljivkami. Spraševali so nas, kako da nas ni sram služiti na revežih. Na začetku nisem vedel, zakaj me napadajo, bil sem nov in nisem vedel, kako stvari funkcionirajo.

Nekega dne, ko smo raznašali račune za elektriko, me je nek starejši gospod prosil, da mu preberem stanje računa, saj ni dobro videl. To sem storil brez problema, gospod pa je bil zaprepaden. S solzami v očeh me je vprašal, kako je to mogoče. Rekel sem mu, da tako piše na računu. Še vedno mi ni verjel, potem pa mi je povedal, da ga skoraj cel mesec ni bilo doma in da je imel vključen le hladilnik.

Zaradi zgodbe tega gospoda sem začel razmišljati. Ali je mogoče, da samo hladilnik naredi tak račun za elektriko? Gospod je bil tako pretresen, da mi niti na pamet ni padlo, da bi mi lagal. To sem moral nekako preveriti in testirati.

Na moje začudenje, ljudje so imeli prav

Na vasi smo imeli eno malo hišo, ki ni imela nobenih posebnih gospodinjskih aparatov, ki bi lahko potrošili veliko elektrike. Spravil sem račun na ničlo in se odločil pričeti s testom. Hotel sem odkriti, ali moje podjetje res vara ljudi.

Odločil sem se pustiti prižgan hladilnik in občasno televizor. Najboljši prijatelj mi je rekel, naj ne tvegam, da lahko izgubim službo, ampak sem mu odvrnil, da ne morem trpeti krivice.

Po enem mesecu je prišel račun. Bil je skoraj enak kot račun moje hiše, kjer živim z družino. Fotografiral sem števec in fotografijo sem skupaj z računom nesel do šefa. Poskušal mi je objasniti, da je prišlo do napake, potem pa sem ga vprašal, če je račun tistega gospoda tudi bil napaka.

Napadel me je, da od tega prejemam plačo in da se nimam pravice pritoževati. Zabrusil sem mu, da takega denarja ne potrebujem dal odpoved.

To me je privedlo do tega, da pomagam vsem. Odločil sem se najti rešitev, ki bo vsem ljudem pomagala znižati račune za elektriko, da pa jim ni treba sedeti v temi. Ne bom odnehal, dokler ne najdem te rešitve. Eden od njih je Tesla saver ECO.

 

Iz iste kategorije: