Cenovna dostopnost tiskalnikov je prinesla malo revolucijo. Na začetku je veljalo, da so bile kartuše tiskalnika predrage in se vam je ob izpraznitvi bolj splačalo kupiti nov tiskalnik, kakor kartušo. Dandanes se vam bolj izplača počakati na popuste v spletnih trgovinah in kupiti večjo zalogo kartuš. Ob pravilni hrambi v hladnem prostoru brez vlage jih lahko hranite več let.kompatibilne-kartuse

Preverjanje ustreznosti kartuše

YouTube video

Priporočljivo je, da kupujete kartuše na spletnih straneh, ki zagotavljajo kompatibilnost kartuš s proizvajalcem vašega tiskalnika (na primer Canon, HP, Lexmark in podobno). Vsaka kartuša ima mikročip, ki zagotavlja pristnost in kompatibilnost izdelka. Čim vstavite kartušo v tiskalnik, mikročip sporoči računalniku, da kartuša ustreza in je pripravljen na tiskanje. Tiskalnik ne bo tiskal v primeru, da mikročip ni javil računalniku, da je izdelek pristen.

Ugodno tiskanje s kompatibilnimi kartušami

Tiskanje doma je najbolj ugodno v primeru, da kupujete kompatibilne in ne originalne kartuše pri proizvajalcu tiskalnikov. Kompatibilne izdelke kupujte le na spletnih straneh, ki jim zaupate in veste, da je kvaliteta kartuš dokazana in preverljiva. Tiskanje mora biti visoke kvalitete, brez madežev in zabrisane vsebine. Spletni prodajalci vam morajo v primeru nedelovanja kartuš zagotoviti menjavo izdelka ali strokovno pomoč za pravilno rabo.

Pravilno vstavljanje kartuše in pravilno tiskanje

Med jemanjem izdelka iz embalaže bodite pozorni, da se s prsti ne dotaknete mikročipa, saj ga lahko pokvarite. Kartušo vstavite pod pravim kotom v tiskalnik in odstranite zaščitni trak. Pred prvim tiskanjem opravite testno tiskanje po navodilih proizvajalca. Na ta način boste takoj preverili ali tiskalnik zazna kartušo in kako kvalitetno je dejansko tiskanje. V kolikor vam med tiskanjem računalnik ali tiskalnik javljata, da kartuša ni originalna, zahtevo samo potrdite in nadaljujte s tiskanjem. V primeru, da tiskanja ne boste mogli nadaljevati, tiskalnik izklopite, ponovno zaženite in ponovite postopek. V kolikor to ne bo delovalo, se raje po nasvet obrnite na spletno trgovino.

Iz iste kategorije: