Nakup novih pomivalnih in pralnih strojev, pečic, dehidratorjev hrane ter druge opreme lahko za vsako gostilno ali restavracijo predstavlja zelo velik strošek. Poleg tega pa moramo, kot vodja, skrbeti za plače vsega osebja ter stroške obratovanja. Tako se hitro zgodi, da za nam zmanjka sredstev za ključne elemente za kuhanje, pomivanje in druga opravila. Delno si lahko olajšamo stroške, če si sposodimo ali kupimo rabljeno gostinsko opremo, saj nudi enako mero zanesljivosti kot nova. Poleg tega pa brez težav koristimo garancijo in tehnično podporo prodajalca v primeru težav.

Rabljena gostinska oprema nam prihrani denar

Nakup novih stvari ni vedno najbolj smiseln. To je še posebej res v primerih, ko želimo prihraniti nekaj denarnih sredstev. Če opremljamo podjetje, ki pripravlja in streže hrano ter pijačo, je rabljena gostinska oprema najboljša izbira.

Rabljena gostinska oprema - pomivalni stroj za kozarce
Rabljena gostinska oprema – pomivalni stroj za kozarce

Tako bomo prihranjena sredstva lahko uporabili za nakup druge opreme, ustvarjanje novih receptov, postavitev različnih elementov v jedilni prostor ipd. Vedno pa si lahko sposodimo opremo za gostilne, če potrebujemo določeno napravo, kot je pomivalni stroj, za omejen čas ali pa si je trenutno ne moremo privoščiti.

Kvalitetna oprema za gostilne

Današnji konkurenčni trg zastavlja dokaj stroga pravila za vse nove in tudi obstoječe gostilne. Veliko lastnikov novih restavracij, barov in drugih gostinskih obrti ne more ohraniti prometa ali pa jih povozi konkurenca. Tako je večino rabljene gostinske opreme zelo malo uporabljene.

https://www.youtube.com/watch?v=5p9PtLdaeZo

Pogosto so pomivalni stroji, dehidratorji in podobna oprema v uporabi samo nekaj let, preden jih originalni lastniki prodajo. Omenjeno opremo pa lahko kupimo za samo del cene nove. Tako si zagotovimo vrhunske stroje za upravljanje s hrano in posodo, ne da bi morali zapraviti za njih celo premoženje.

Poskrbimo za okolje z izbiro rabljene opreme za gostilne

Nakup rabljene gostinske opreme pomeni, da se manj naprav zavrže na smetišče. Tako razbremenimo okolje, obenem pa zadostimo potrebam svojega podjetja po kakovostnih strojih za gostinstvo.

Rabljeni pomivalni in drugi stroji so odlična investicija na kratki ter tudi dolgi rok. Večina jih izgleda, kot bi bili novi. Strokovnjaki tehniki pa vsak stroj podrobno pregledajo in zamenjajo obrabljene dele. Pri tem pa bomo plačali samo majhen kos cene nove naprave, kar nam bo finančno olajšalo zagon in vzdrževanje gostilne, bara, restavracije ipd.

Nova gostinska oprema hitro izgubi vrednost

Dandanes je trg sestavljen tako, da vsak nov artikel hitro izgubi svojo vrednost. Enako pa velja za opremo za gostinsko rabo. Če kupimo nov podpultni, havbni ali drug stroj za pomivanje, temu hitro upade cena do te mere, da je skoraj brez vrednosti. Veliko bolj smiselno je, če želimo in imamo možnost, da si omislimo rabljeno gostinsko opremo, saj ne izgublja svoje vrednosti. Obenem pa ima vsaj omenjena oprema garancijo, kar pomeni, da jo bomo lahko v primeru težav tudi reklamirali. Ob najemu lahko koristimo pomoč tehnikov, ki nam bodo hitro priskočili na pomoč v primeru težav.

Iz iste kategorije: